21 de setembre de 2020 21/9/20

Marco diu que els PGE són el primer pas per a saldar el dèficit històric d’inversions a Castelló

Marco diu que els PGE són el primer pas per a saldar el dèficit històric d’inversions a Castelló - (foto 1)

  L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha valorat l'esforç inversor del Govern d'Espanya recollit en l'avantprojecte de Pressupostos Generals de l'Estat. “L'increment del 70% en les inversions és una prova del compromís del Govern amb la província i demostra que el president, Pedro Sánchez, ha complit la seua paraula”, ha indicat.

  “Aquest és un primer pas cap al vertader objectiu que perseguim, que és el canvi del model de finançament per a la Comunitat Valenciana, que és una reclamació justa”, ha afegit. Marco ha destacat l'impuls a “projectes estratègics” de la ciutat de Castelló. És el cas de les infraestructures de comunicació: el Corredor Mediterrani, les Rodalies, l'A7 i la N-340, els accessos al port i la connexió de la CV-10 amb la CS-22.

  La xarxa de Rodalia és, segons el parer de l'alcaldessa, una de les “prioritats” en la ‘agenda de Castelló’ d'infraestructures pendents. Així li ho va fer saber al ministre de Foment, José Luis Ábalos, en l'acte de millora del servei ferroviari amb les comarques del Maestrat. En la mateixa línia de les reivindicacions que havia traslladat anteriorment als presidents del Govern Marià Rajoy i Pedro Sánchez, en les visites que tots dos dirigents van realitzar a la ciutat de Castelló en els últims anys.

  Marco també ha ressaltat la importància de les inversions per al port de Castelló i l'estació intermodal de mercaderies. “El port obri l'economia de la província al món i els projectes per a millorar les infraestructures són essencials perquè el port consolide el creixement exponencial dels últims exercicis”, ha apuntat.

  No obstant això, l'alcaldessa recorda que “Castelló sempre ha tingut un gran dèficit inversor per part de l'Estat” i que “serà necessari mantindre el ritme pressupostari per a recuperar la falta d'inversions dels últims anys, amb els governs de la dreta”. “Estem contents per aquest canvi radical del Govern de Pedro Sánchez, però continuarem reivindicant el que és just per a Castelló davant tots els governs, siguen del signe que siguen”.

  Pujar