elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marco pren nota de l'agenda de necessitats dels barris del districte sud de cara a l'elaboració del pressupost

Marco pren nota de l'agenda de necessitats dels barris del districte sud de cara a l'elaboració del pressupost
  MÉS FOTOS
  Marco pren nota de l'agenda de necessitats dels barris del districte sud de cara a l'elaboració del pressupost - (foto 2)
  Marco pren nota de l'agenda de necessitats dels barris del districte sud de cara a l'elaboració del pressupost - (foto 3)
  Marco pren nota de l'agenda de necessitats dels barris del districte sud de cara a l'elaboració del pressupost - (foto 4)
  Marco pren nota de l'agenda de necessitats dels barris del districte sud de cara a l'elaboració del pressupost - (foto 5)
  Marco pren nota de l'agenda de necessitats dels barris del districte sud de cara a l'elaboració del pressupost - (foto 6)
  Marco pren nota de l'agenda de necessitats dels barris del districte sud de cara a l'elaboració del pressupost - (foto 7)
  Marco pren nota de l'agenda de necessitats dels barris del districte sud de cara a l'elaboració del pressupost - (foto 8)

  L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la tinenta d'alcaldia del districte sud, Patricia Puerta, han realitzat avui una visita a quatre grups perifèrics d'aquesta zona de la ciutat per a mantenir contacte amb els residents i perfilar una agenda de necessitats dels barris. “El contacte veïnal és permanent, però en aquests moments, en els quals s'està iniciant l'elaboració del pressupost municipal per a 2018, cal reprendre la col·laboració per a definir les prioritats en la inversió”, indica Marco. 

  La ronda s'ha iniciat en el grup Lourdes i des d'allí s'han visitat els grups San Andrés, Perpetuo Socorro i Santa Teresa. Marco i Puerta han mantingut contactes amb representants veïnals, i ciutadans en general, per a “prendre nota” de les reivindicacions dels barris del sud. “El districte sud és una prioritat per al Govern municipal”, ha referit Puerta, qui recalca que les infraestructures i els serveis públics han millorat des de 2015.

  L'urbanisme i la mobilitat són dues dels interessos compartits pels residents en la zona. En eixe sentit, l'alcaldessa ha transmès que el Pla General, que ara es troba en la fase de redacció prèvia a l'aprovació, serà “l'eina perquè els grups perifèrics s'integren d'una manera més directa en l'entramat urbà i tinguen els serveis públics que els corresponen per a millorar la qualitat de vida col·lectiva”.

  “El Govern municipal té la voluntat de compensar als grups perifèrics de la falta d'inversió dels anteriors governs. Les persones que resideixen en les zones de l'extraradi paguen els mateixos impostos que els qui viuen en el centre de la ciutat i es mereix que l'Administració local els tracte, almenys, de la mateixa manera”, ha afirmat Marco.

  El grup Lourdes reivindica un pas per als vianants al costat de la via i la mediació per a aconseguir un solar d'Adif per a ús social. Les demandes de San Andrés han estat relacionades amb la creació de zones verdes, jocs infantils i la reconversió de solars abandonats en espais públics. Perpetuo Socorro i Santa Teresa reivindiquen més presència policial.

  En la visita d'avui, s'ha supervisat l'estat dels barrancs pròxims a barris com a Santa Teresa i Perpetuo Socorro. La falta de neteja, per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, preocupa als veïns. També s'ha comprovat el mal estat dels murs de protecció de la línia ferroviària en San Andrés, que ha sigut reclamat des de l'Ajuntament al Govern central, sense cap resposta.

  Pujar