24 de novembre de 2020 24/11/20

Marco exposarà les experiències municipals de convivència en el Fòrum Mundial sobre les Violències Urbanes

Marco exposarà les experiències municipals de convivència en el Fòrum Mundial sobre les Violències Urbanes - (foto 1)

  L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, participarà en el Fòrum Mundial sobre les Violències Urbanes i Educació per a la Coexistència i la Pau, que se celebrarà del 19 al 21 d'abril a Madrid. La trobada, impulsada per l'alcaldessa de la capital, Manuela Carmena, pretén obrir un procés de debat i reflexió entre líders locals que aposte per l'educació com a instrument de convivència per a garantir el benestar de la ciutadania.

  Marco aprofitarà l'esdeveniment per a exposar les experiències desenvolupades a Castelló en aquest àmbit de la gestió pública. "Els ajuntaments, com a institucions més properes a la realitat del carrer, hem desenvolupat iniciatives per a fomentar la integració social. En aquest fòrum, aportarem una visió sobre els projectes per a resoldre els problemes que han acabat en èxit i compartirem aquestes experiències. Castelló ha impulsat iniciatives municipals que poden implantar-se en altres localitats. I també a l'inrevés: podem portar idees que ens ajuden a ser una ciutat més solidària".

  L'alcaldessa de Castelló coincideix amb Carmena en el gran objectiu del Fòrum Mundial sobre les Violències Urbanes: "Llançar junts al món el missatge que les ciutats poden i han de ser escenaris de pau". "Les entitats locals tenim capacitat per a impulsar nous models d'educació per a la coexistencia en pau", afegeix Marco, qui posa com a exemple la Mesa Interreligiosa de Castelló.

  L'Ajuntament de Castelló ha sigut premiat a nivell nacional per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per la seua "magnífica" gestió municipal en favor de la diversitat religiosa, concretament en la categoria de coneixement, reconeixement i participació de les minories religioses.

  La recentment aprovada Nova Agenda Urbana i l'Agenda 2030 per al Desenvolupament reconeixen que les ciutats són protagonistes dels importants reptes sobre la convivència i la concòrdia ciutadana. Amb aquest esdeveniment es pretén donar resposta al compromís establit en el Consell Mundial de Ciutats i Governs Locals Units celebrat el 4 de desembre de 2015, en Paris.

  Pujar