27 de novembre de 2020 27/11/20

Marco destaca la repercussió econòmica i mediàtica de la Vuelta Ciclista per a Castelló

Marco destaca la repercussió econòmica i mediàtica de la Vuelta Ciclista per a Castelló - (foto 1)
  • L'alcaldessa explica que només en pernoctacions en hotels la caravana de la volta deixarà 300.000 euros en la ciutat

Castelló acollirà dimecres que ve 7 de setembre, a partir de les 12:40 hores, l'eixida de la 17ª etapa de la Tornada Ciclista a Espanya des de l'antic recinte de fires i mercats, entre l'avinguda del Mar i el carrer Ginjols. Així ho han explicat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el tinent d'alcaldia de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, qui han presentat el dispositiu especial que ha engegat l'ajuntament amb motiu de la celebració d'aquest esdeveniment esportiu en la nostra ciutat.

Antonio Lorenzo ha explicat que l'Ajuntament de Castelló desplegarà un dispositiu de més de 60 persones, entre agents de la Policia Local, agents de mobilitat urbana (AMU) i bombers, que controlaran un total de 58 punts i treballaran ja des del dimarts a la vesprada en tasques com buidar el recinte per al muntatge del Parc de la Volta i els seus voltants o regular els talls de tràfic necessaris per a la circulació del “pelotón” pels carrers de la ciutat. El regidor ha detallat que la volta discorrerà per les calles Músic Perfecte Artola, Germans Bou, Guitarrista Tárrega, Avinguda Casalduch, Orfebre Santalínea, Ronda Mijares, Ronda Magdalena, Plaça Teodoro Izquierdo, Sant Roc, Sanahuja, Plaça María Agustina, Avinguda de Lledó, Pintor Carbó, Columbretes, Avinguda del Mar, Serrano Lloberes i Ferrandis Salvador.

Lorenzo ha sol·licitat “la col·laboració de ciutadans i ciutadanes perquè observen les mesures de seguretat establides i evitar així qualsevol situació no desitjada en el desenvolupament de la carrera” i ha demanat disculpes per les possibles molèsties que puga ocasionar el dispositiu.

Per la seua banda, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacció perquè Castelló torna a formar part d'aquest esdeveniment esportiu de primera magnitud que “és molt més que una competició, per les oportunitats que genera per a la ciutat”. Marco ha recordat que l'any passat la volta va tornar a la ciutat de Castelló després de 25 anys, i que enguany aquest esdeveniment esportiu romandrà dos dies en la nostra ciutat, incloent una jornada de descans el que tindrà un impacte econòmic de prop de 300.000 euros, només en pernoctacions en hotels, més les despeses en restauració, compres, etcètera.

La primera edil també ha destacat que la Volta serveix per a “promocionar la imatge de la ciutat de Castelló i situar-la en el mapa del positiu”. De fet, és una competició que es veu per televisió en 190 països, la qual cosa suposa quasi la totalitat del món, amb una audiència diària en el nostre país de 1,4 milions d'espectadors.

Finalment, Amparo Marco ha explicat que l'Ajuntament de Castelló, a través del Patronat d'Esports, col·labora amb dues activitats solidàries que discorren paral·leles a la Vuelta Ciclista: el projecte DisCamino 2016 i el repte solidari a benefici de l'associació MEF2C. DisCamino és un projecte que consisteix a fer realitat el somni de persones amb diferents discapacitats i gràcies a ell enguany un grup de 10 persones està realitzant el mateix recorregut que la Vuelta Ciclista a Espanya. El Patronat d'Esports de Castelló ha volgut involucrar-se en aquesta iniciativa i col·labora amb la infraestructura necessària durant la seua estada a Castelló i amb la conferència prevista per a avui dilluns 5 de setembre a les 18.30 en la seu del patronat.

La segona activitat, és el repte solidari Castelló-Madrid a benefici de l'Associació MEF2C, que ha sigut fundada per familiars de xiquets afectats per aquesta rara malaltia amb el propòsit de recaptar fons per a la seua recerca i futur tractament. Per a visibilitzar aquesta malaltia, que no compta amb prou ajudes, ja que només hi ha 60 casos a tot el món, l'associació ha organitzat un Repte Solidari que consisteix a realitzar una ruta ininterrompuda des de Castelló fins a Madrid (aproximadament 19 hores de durada) per part de dos ciclistes provincials aficionats: José Manuel Tena i Rafael Heming, als quals l'alcaldessa ha agraït la seua implicació.

Tant l'alcaldessa com el regidor de Seguretat Ciutadana han tingut unes paraules d'agraïment per al regidor d'Esports, Enric Porcar, que no ha pogut estar en la presentació per haver sigut pare recentment, ja que aquest ha desenvolupat un gran treball perquè el pas de la Vuelta Ciclista per Castelló siga tot un èxit.

Pujar