23 de setembre de 2020 23/9/20

Marco defensa el valor de la gastronomia i els productes agroalimentaris de Castelló

Marco defensa el valor de la gastronomia i els productes agroalimentaris de Castelló - (foto 1)
  • L'alcaldessa dóna la benvinguda als participants en la XII Trobada Nacional de Confraries Gastronòmiques

MÉS FOTOS
Marco defensa el valor de la gastronomia i els productes agroalimentaris de Castelló - (foto 2)
Marco defensa el valor de la gastronomia i els productes agroalimentaris de Castelló - (foto 3)
Marco defensa el valor de la gastronomia i els productes agroalimentaris de Castelló - (foto 4)
Marco defensa el valor de la gastronomia i els productes agroalimentaris de Castelló - (foto 5)
Marco defensa el valor de la gastronomia i els productes agroalimentaris de Castelló - (foto 6)

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha evocat el valor de la gastronomia local i provincial durant l'acte de benvinguda als participants en la XII Trobada Nacional de Confraries Víniques i Gastronòmiques, que se celebra a Castelló aquest cap de setmana. "La promoció dels productes i la seua posada en valor en la gastronomia són un reclam turístic imprescindible que es manifesta en rutes gastronòmiques, certàmens i jornades. Són iniciatives indispensables per a la promoció turística", ha afirmat.

Marco ha defensat l'oferta culinària de Castelló, "fruit de la combinació de la tradició i la innovació". Però, especialment, ha ressaltat la qualitat de la matèria primera. "Ara, la qual cosa hem de fer és posar-la en valor perquè creue les nostres fronteres i tothom tinga l'oportunitat de conèixer la nostra cuina i gaudir d'ella", ha destacat.

En la seua intervenció, ha destacat que un 70% de turistes tria la destinació per la gastronomia. En eixe sentit, ha recalcat la importància d'aquest esdeveniment, que ha portat a Castelló a "ambaixadors de la cultura gastronòmica" de tota Espanya. Els assistents han pogut degustar productes de la terra i conèixer més d'a prop la cultura, la història i el turisme locals.

"Un dels primers compromisos que adquirim quan constituïm el govern municipal de Castelló va ser, precisament, el de posar a Castelló en el mapa del positiu. Sens dubte, la nostra gastronomia contribueix a açò, i, per açò, des de l'Ajuntament no vam tenir cap dubte a l'hora d'organitzar aquesta Trobada Nacional de Confraries Víniques i Gastronómiques", ha dit.

Marco ha recordat les paraules de Ferran Adrià: "Menjar i respirar és l'única cosa que fem des que naixem. La millor recepta que tenim és la passió. Tots els productes tenen el mateix valor gastronòmic, independentment del seu preu. La cuina no és una moda. La cuina és el llenguatge més universal i no té límits".

El divendres es va celebrar l'assemblea de Fecoes en el saló de plens de l'Ajuntament. El CDT ha acollit avui debats sobre gastronomia, el lliurament de premis nacionals i una degustació gastronòmica, en la qual no han faltat els millors arrossos de Castelló. A la vesprada, va haver-hi una desfilada pel centre de Castelló, recepció en el saló de plens i sopar de gala. Els assistents visitaran demà llocs d'interès de la ciutat.

Pujar