Marco confia que la inversió municipal en ocupació apuntale la tendència a la baixa de l'atur
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha expressat la seua confiança en què les inversions municipals en ocupació pressupostades per a 2017 ajuden a consolidar la tendència a la baixa de l'atur. Cal destacar que la variació interanual de l'atur reflecteix una caiguda del 10% entre gener de 2016 i gener de 2017. Així, segons les dades publicades per la Direcció territorial del Servof al gener de 2016 havia registrats 17.052 castellonencs com a demandants d'ocupació, una xifra que un any després s'ha situat en 15.274 persones.
Marco ha afirmat que aquesta tendència a la baixa és positiva "però segueix sent una prioritat per al Govern local la generació d'oportunitats laborals". En aquest sentit, ha destacat la inversió històrica en matèria d'ocupació que assolirà Castelló aquest 2017, amb una partida de 4,7 milions per a "fomentar programes que ajuden a millorar l'ocupabilitat dels nostres veïns i veïnes".
El Govern Municipal de Castelló ha incrementat un 120% la dotació econòmica per a polítiques d'ocupació, un increment que se suma a l'experimentat en 2016, quan la inversió va créixer un 105% respecte a l'últim pressupost elaborat pel govern anterior. "Anem a duplicar el programa d'ocupació municipal Jornals de Vila, que rebrà una injecció econòmica d'1,5 milions; a més, va a ser la primera vegada que Castelló compte amb dos tallers d'ocupació i es va a potenciar la formació i l'emprenedoria", ha destacat l'alcaldessa.
Marco també ha subratllat que no solament cal consolidar la tendència a la baixa de l'atur sinó "garantitzar que els llocs de treball que es generen siguen de qualitat i allunyen la precarietat del nostre mercat laboral, una situació que pateixen molts col·lectius però especialment els més joves".
Per la seua banda, la regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha subratllat "en dos anys de govern de progrés el pressupost per a ocupació en la ciutat de Castelló ha augmentat quasi un 250% respecte al govern anterior", la qual cosa es traduirà en nous programes, més projectes i la consolidació d'actuacions ja engegades i recollides en el Pla Estratègic d'Ocupació de Castelló, que es va aprovar en 2016 convertint-se així en el primer pla d'aquestes característiques amb què explica la ciutat.
Aquest major esforç inversor en l'àmbit d'ocupació per part de l'Ajuntament de Castelló també permetrà engegar una nova línia per a formació en emprenedoria dotada amb 80.000 euros; mantenir el conveni amb FEVECTA per a recolzar a beta.coop, la que s'ha convertit en primera cooperativa d'emprenedoria impulsada a la Comunitat Valenciana i la segona d'Espanya, i habilitar una partida d'ajudes per a projectes d'innovació social que permeten avançar a Castelló en el seu camí per convertir-se en un territori socialment responsable.
A més, el Consorci del Pacte Local per l'Ocupació, un altre dels grans oblidats durant el Govern del PP, augmenta el seu pressupost per segon any consecutiu. "Hem passat de 0 euros pressupostats amb l'anterior Govern a mig milió en 2017, amb el que el Consorci podrà impulsar enguany plans ocupacionals per a joves i per a dones majors de 40 anys".