elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marco anuncia que Castelló redoblarà la lluita contra la violència de gènere amb les noves ajudes del Govern d'Espanya

Marco anuncia que Castelló redoblarà la lluita contra la violència de gènere amb les noves ajudes del Govern d'Espanya

  L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la concessió d'una ajuda del Govern d'Espanya a l'Ajuntament per a impulsar la lluita contra la violència de gènere en la capital. "Les administracions públiques hem d'incrementar els recursos per a fer front a una de les xacres contemporànies més preocupants, la del terrorisme masclista, que mata a dones i ens fa una societat indigna i pitjor", ha indicat.

  La Secretaria d'Estat d'Igualtat ha aprovat la transferència de 47.293 euros a l'Ajuntament de Castelló per al desenvolupament de projectes i programes encaminats a eradicar la violència de gènere. La resolució aprovada pel Govern contempla atorgar una quantitat fixa per municipi i una altra quantitat en funció del nombre d'habitants de dret de la localitat.

  Entre els projectes i programes que podrà desenvolupar Castelló es troben la realització de campanyes de sensibilització i prevenció de qualsevol forma de violència de gènere contra les dones i elaboració de materials per a oferir informació en matèria de violència contra la dona, promoció de unitats de suport en l'àmbit local o taules de coordinació local o instruments de cooperació i coordinació similars, i suport i contribució a l'exercici de les seues funcions per les unitats de suport.

  Marco afirma que l'Ajuntament de Castelló està sensibilitzat contra la violència de gènere, que "acaba amb la vida de les dones pel simple fet de ser dones". En aqueix sentit, l'alcaldessa insta a respondre amb contundència als intents de la ultradreta d'acabar amb els assoliments legislatius per a atallar el problema. "Castelló no es quedarà de braços plegats si algú vol arrabassar-nos els drets", afirma.

  Els ajuntaments són, en molts casos, la primera línia de resposta a la qual acudeixen les dones que pateixen violència, per la qual cosa "cal potenciar les accions de prevenció". No obstant això, el Govern de Mariano Rajoy va llevar als ajuntaments les competències en prevenció de violència de gènere. El Govern de Pedro Sánchez ha aprovat una modificació de la Llei de Bases de Règim Local per a restituir aqueixes competències.

  Pujar