2 de desembre de 2020 2/12/20

Marató BP Castelló aconsegueix una edició de rècord en el seu desè aniversari

Marató BP Castelló aconsegueix una edició de rècord en el seu desè aniversari - (foto 1)
  • La carrera consolida la seva posició com un dels maratons més ràpids d'Espanya

MÉS FOTOS
Marató BP Castelló aconsegueix una edició de rècord en el seu desè aniversari - (foto 2)
Marató BP Castelló aconsegueix una edició de rècord en el seu desè aniversari - (foto 3)
Marató BP Castelló aconsegueix una edició de rècord en el seu desè aniversari - (foto 4)
Marató BP Castelló aconsegueix una edició de rècord en el seu desè aniversari - (foto 5)

La Marató BP Castelló ha estrenat l'Etiqueta Bronze de la World Athletics en una desena edició marcada pels grans reptes aconseguits. A les 9:00 ha iniciat la gran festa del running castellonenc, que sumava al voltant de 3.200 corredors i corredores (1.600 participants a la Marató BP Castelló i la mateixa xifra aproximada al 10K FACSA Castelló) comandats per un ventall internacional d'atletes d'elit africans.

L'etíop Lemi Dumecha ha sigut el primer en acabar els 42K i creuar la meta, amb una espectacular marca de 2:07:43, aconseguint el rècord de la prova. Segon en meta amb una marca de 2:08:41 ha sigut Hiribo Shano, completant finalment el pòdium Mengistu Zelalem amb 2:08:48. Lemi Dumecha, que partia com a favorit per alçar-se amb la primera posició, ha aconseguit a més la seva millor marca personal, que va aconseguir a Lisboa l'any passat amb 2:10:07.

La categoria femenina ha estat igual d'emocionant. L'atleta etíop Webalem Basaznew ha sigut la guanyadora, parant el crono en 2:27:39 i aconseguint un altre rècord per a la marató castellonenca. Un objectiu de l'organització per aquesta desena edició que no s'aconseguia des de l'edició de 2011. Superava també la seva millor marca personal de 2:29:10, aconseguida l'any passat a Chengdu. La segona en arribar a meta ha sigut Naom Jebet amb 2:27:57, que debutava com atleta de marató. En tecera posició arribava Fantu Zewude amb una marca de 2:31:53.

Al desé aniversari de la Marató BP Castelló, la ciutadania ha donat suport a la competició i als participants més que mai. L'animació ha estat molt present, tant amb els 24 grups d'animació inscrits a “Anima tu Maratón”, com mitjançant els propis ciutadans que han sortit al carrer per a recolzar i gaudir de la gran festa de l'esport. Castelló es converteix en una ciutat referent en turisme esportiu. A la desena edició, la Marató BP Castelló ha ratificat la seua garantia de qualitat i la seua aposta per un circuit ràpid que propícia que els corredors “volen”. Un referent esportiu que continua escalant posicions al rànquing nacional i internacional, situant-se a l'elit de l'atletisme mundial.

Pel que fa als trofeus autonòmics, han pujat al pòdium Fernando Ruiz a la categoria masculina, i Natacha Lopez a la categoria femenina. A nivell local, els atletes de la capital de La Plana que han aconseguit el triomf han sigut Fernando Ruiz, que també ha aconseguit el triomf autonòmic, i Sara Claramonte. Uns registres espectaculars amb els quals ha finalitzat la desena edició de la Marató BP Castelló.

En paraules de Juan Medina, vicepresident del Club d'Atletisme Running Castelló i director de cursa de Marató BP Castelló i 10K FACSA Castelló, "Ha estat un any de molta feina i ací tenim el resultat: rècords de la prova, molta animació a la carrer, hem aconseguit que els ciutadans isquen al carrer i senten aquestes proves com un esdeveniment gran. Una competició molt potent tant a nivell nacional com internacional ".

La X Marató BP Castelló ha estat retransmitida en directe mitjançant la web oficial, així com per Televisió de Castelló i À Punt Mèdia, amb un gran desplegament de mitjans tècnics.

Patrocinadors: BP i FACSA (patrocinadors principals); Diputació de Castelló (patrocinador institucional); Generalitat Valenciana: Sempre teua, la teua llengua (col·laborador institucional); CaixaBank, Centro Comercial Salera, Citroën Garaje Castellón, Clínica Baviera, Transportes Monfort (patrocinadors oficials); Coca-Cola, Joma, Nutrinovex, Televisió de Castelló i À Punt Mèdia (patrocinadors tècnics); Obra Social “la Caixa” (col·laborador social); Akiwifi, Aneto, Ariel, Bort Logística, Con Dos Pistones, Cárnicas Serrano, Consum, CSA, Dynamo Esport, Ecoeleva, El Corte Inglés, Ecoembes, Estrella Damm, Farmacia Baltanás, FCC, García-Ballester, Ingética, Natura, Nestlé, Telepizza i Transvia (col·laboradors).

Pujar