4 de desembre de 2020 4/12/20

La mala gestió del PSOE dispara les llistes d'espera en sanitat a rècords històrics a Castelló

La mala gestió del PSOE dispara les llistes d'espera en sanitat a rècords històrics a Castelló - (foto 1)
  • El PP ha proposat un pla de xoc que els socialistes han rebutjat secundar malgrat que hi ha més de 9.000 castellonencs esperant una operació

  • Vicente-Ruiz: “La sanitat de Castelló està pitjor que mai i els pacients són els que acabaran pagant aquesta dolenta gestió”

La gestió del PSOE en la Generalitat Valenciana ha fet que s'hagen disparat les llistes d'espera a màxims històrics. Tal com ha explicat hui la presidenta del grup popular, Elena Vicente-Ruiz, “és cert que durant la pandèmia s'han suspés intervencions no urgents, la qual cosa és lògic, i per tant han crescut les llistes d'espera, però les xifres ixen de l'acumulat que ja hi havia i que no han parat de créixer en els últims sis anys”.

Ara mateix, les xifres s'han disparat a una mitjana de 246 dies i hi ha més de 9.000 castellonencs a l'espera d'una intervenció. La diputada popular ha lamentat que “el PSOE haja decidit no donar suport a la nostra proposta d'un pla de xoc contra les llistes d'espera”. Cal recordar que el PP va presentar una proposta en l'últim ple de la Diputació i els socialistes es van negar a secundar-la.

Vicente-Ruiz adverteix que “l'única cosa que pretén el PP és escoltar als professionals mèdics, que són els que entenen i que són el principal patrimoni que té la nostra sanitat” per a “aplicar un pla de xoc que passa per més inversió”.

Enfront d'això, la Conselleria de Sanitat ha decidit retallar els diners previstos per a la sanitat. Prova d'això que han decidit anul·lar la reforma de les urgències de l'hospital General, per exemple. Des del PP consideren que és necessari augmentar les inversions, millorar les condicions del personal i reobrir els centres de salut tancats. “I el trist és que el PSOE preferisca salvar la cara del seu partit abans d'atendre els pacients de la província”.

Pujar