elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Magdalena 2022: sense carpes, fondes, fires, concerts ni esdeveniments gastronòmics

Magdalena 2022: sense carpes, fondes, fires, concerts ni esdeveniments gastronòmics
  • El Ajuntament de la capital de la Plana ha comunicat aquestes mesures per a vetlar per la màxima seguretat

 Les festes de la Magdalena 2022 a Castelló no seran com altres anys, ni molt menys com molts estarien esperant. Així ho ha comunicat aquesta vesprada el consistori de la capital de la Plana després que l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, haja abordat hui amb responsables de l'àrea de seguretat pública i emergències de l'Ajuntament de Castelló i altres tècnics municipals, la planificació de les pròximes festes de la Magdalena, amb l'objectiu de perfilar la programació i adaptar-la a la situació epidemiològica i a les mesures de prevenció i protecció davant la covid-19.

En aquest sentit, s'ha decidit que l'Ajuntament no oferirà la instal·lació i explotació de les carpes, mesons, fires i mercats gastronòmics que es treien habitualment a licitació per part del Patronat Municipal de Festes per a la seua instal·lació i explotació en diversos punts de la ciutat durant la setmana de la Magdalena. També s'ha acordat que des de l'Ajuntament no es programaran concerts enguany per a la Magdalena. En tots dos casos s'ha considerat que es tracta d'activitats en les quals no es pot garantir el compliment de les mesures de prevenció i protecció davant la covid, ja que afavoreixen les concentracions de persones i que en determinats moments no es faça ús de la màscara perquè s'està consumint. A més, amb aquesta mesura es pretén donar suport i afavorir al sector hostaler, que s'ha vist greument afectat per la pandèmia.

“Continuem planificant les pròximes festes de la Magdalena amb prudència i responsabilitat per a poder celebrar-les amb les màximes garanties de seguretat i per això no promourem des de l'Ajuntament cap esdeveniment gastronòmic o concert, minimitzant així el risc per a la salut i evitant així mateix una major pressió hospitalària i assistencial”, ha explicat l'alcaldessa. “Després de dos anys sense Magdalena, hem de conjugar aqueixa il·lusió i ganes de celebrar-la amb la màxima seguretat possible, i per això apel·le de nou a la col·laboració i a la responsabilitat individual i col·lectiva del món de la festa i de la ciutadania en general, perquè entre totes i totes aconseguim fer una Magdalena segura”, ha recalcat Marco. 

[*image aneu="1046562" *title="Reunió presidida per Amparo Marco" link *legend][/*image]

En aquesta línia, cal recordar que en la reunió mantinguda amb representants del món de la festa a principis d'aquest mes de gener, ja es va acordar anar de la mà per a organitzar una Magdalena adaptada i segura i insistir en tots els àmbits en el compliment de les mesures de seguretat.

D'altra banda, es planteja un recorregut alternatiu per a les desfilades com el Pregó i el Pregó infantil, de manera que discórreguen per carrers més amplis que eviten grans concentracions de persones com ja es va fer amb la Cavalcada de Reis. I quant a la resta de la programació, es continuarà estudiant així com les mesures de seguretat oportunes supeditades a l'evolució de la pandèmia.

Pujar