elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’UJI celebra les graduacions de la Universitat per a Majors

L’UJI celebra les graduacions de la Universitat per a Majors

  La Universitat Jaume I va celebrar el 8 de juliol de 2021 al Paranimf els actes de graduació de l’estudiantat de la Universitat per a Majors dels cursos 2020-2021 i 2019-2020. En l’acte, la vicerectora d’Estudis i Docència de l’UJI, Isabel García-Izquierdo, i la directora acadèmica de la Universitat per a Majors, Elsa González, han lliurat els diplomes als graduats i graduades universitàries sènior de les dues promocions.

  La vicerectora ha agraït als graduats i graduades la seua confiança i participació en aquest programa formatiu i ha destacat el seu «esperit d’aprendre pel gust d’aprendre, la seua dedicació i il·lusió, que han fet possible que la Universitat de Majors haja continuat la seua tasca durant aquests dos cursos tan complicats per la pandèmia».

  Així mateix, Vicente Mas, graduat universitari sènior, ha dedicat unes paraules als assistents en representació de totes les persones graduades. L’acte s’ha completat amb la interpretació de peces musicals per part del grup «Recordare Ensamble» i la realització d’una obra per part de la pintora M. Carmen López Olivares.

  El programa de formació permanent de la Universitat Jaume I ha dut a terme l'oferta formativa d’aquest curs adequant-se a la situació sanitària generada per la COVID-19. En el curs 2020-2021, s’han inscrit al programa de formació permanent de l'UJI 483 persones en el primer trimestre i 327 en el segon quadrimestre. Als espais de la ciutat de Castelló han sigut 267 estudiants en el primer trimestre i 188 en el segon quadrimestre, mentre que a les aules per a majors de les seus de la Universitat (Sede del Interior, Seu del Nord, dels Ports i del Camp de Morvedre) s’hi han inscrit 216 persones en el primer trimestre i 139 en el segon quadrimestre.

  Aquest curs la docència troncal ha comptat amb 1.070 hores i formació en aptituds tecnològiques i lingüístiques, amb 365 hores, amb 173 inscripcions al campus de Castelló i 68 a les aules per a majors de les seus (un 80% de l’estudiantat s’ha mostrat interessat a aprendre noves tecnologies i idiomes).

  Dins de la seua vessant d’investigació i en el context europeu dels programes Erasmus+, la Universitat per a Majors participa en diversos projectes. Durant aquest curs, ha finalitzat el projecte ONTRAIN que ha promogut la innovació en eines i models pedagògics dirigits a persones majors.

  També s’està duent a terme el projecte SENGUIDE amb dos objectius de gran abast. D'una banda, el projecte pretén donar a les persones majors l'oportunitat tant de continuar formant-se com de compartir els seus coneixements i habilitats en línia. D'altra banda, es pretén millorar els coneixements i adquirir més experiència sobre l'ús dels sistemes de gestió de l'aprenentatge per part dels alumnes majors i dels autors majors.

  Per últim, el projecte LIVEeLEARN: educació experiencial en línia en adults, que s’estendrà fins a febrer de 2022, consisteix en la creació d’una eina d'avaluació dirigida a l’estudiantat, professorat i organitzacions basades en les competències DigComp i DigCompEdu de la Unió Europea.

  Per al proper curs 2021-2022, l’estudiantat de nou ingrés ha dut a terme el procés de preinscripció durant els mesos de maig i juny. El resultat de la preinscripció es pot consultar en la web http://majors.uji.es.

  La Universitat per a Majors de l’UJI manté dia a dia el seu esperit de millora, avanç i adaptació a la societat actual, dinàmica i canviant. També fomenta l’aprenentatge al llarg de tota la vida des del compromís institucional d’oferir oportunitats de formació, divulgació científica i creixement.

  MÉS FOTOS
  L’UJI celebra les graduacions de la Universitat per a Majors - (foto 2)
  L’UJI celebra les graduacions de la Universitat per a Majors - (foto 3)
  L’UJI celebra les graduacions de la Universitat per a Majors - (foto 4)
  L’UJI celebra les graduacions de la Universitat per a Majors - (foto 5)
  L’UJI celebra les graduacions de la Universitat per a Majors - (foto 6)
  L’UJI celebra les graduacions de la Universitat per a Majors - (foto 7)
  L’UJI celebra les graduacions de la Universitat per a Majors - (foto 8)
  L’UJI celebra les graduacions de la Universitat per a Majors - (foto 9)
  L’UJI celebra les graduacions de la Universitat per a Majors - (foto 10)
  L’UJI celebra les graduacions de la Universitat per a Majors - (foto 11)
  Pujar