elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Orquestra de la Comunitat Valenciana visita Castelló

    L'Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) visita dissabte que ve, 20 de gener, a les 19.30 hores, l'Auditori de Castelló sota la batuta de Ramón Tebar, principal director convidat de la formació.

    El mestre Tebar ha triat un programa amb obres de referència de compositors russos i francesos del segle XIX. En el faristol figuren 'Una noche en el monte pelado', de Modest Mússorgski, i la cèlebre suite 'Schéhérazade, opus 35', de Rimski-Kórsakov, per a la primera part, a la que seguiran, després del descans, 'L'apprenti sorcier', de Dukas, i 'Carnaval romano', de Berlioz, obra inèdita per a la formació musical.

    Es tracta de la segona visita de Ramón Tebar i l'OCV a la capital de la Plana després del concert líric 'Noves Veus', amb els cantants del Centre Plácido Domingo, la passada temporada.

    El principal director convidat de les Arts i nou director titular de l'Orquestra de València ha rebut l'elogi de la crítica nacional i internacional per les seues incursions en òperes de Giuseppe Verdi a les Arts.

    Tebar, que va iniciar la seua col·laboració amb el teatre d'òpera de València amb 'Nabucco' en 2015, ha dirigit ja com a principal director convidat 'Aida' en 2016, 'La traviata' en 2017 i recentment 'Don Carlo', que va inaugurar la temporada d'abonament el passat mes de desembre amb Plácido Domingo com a principal estrella.

    Amb aquest concert, el mestre valencià s'endinsa en un repertori que va introduir en l'OCV i que va tindre com a principal referent Lorin Maazel (1930-2014), fundador de la formació, i que posteriorment han dirigit altres batutes consagrades en el panorama com Valery Gergiev o Gianandrea Noseda.

    Activitat didàctica

    De manera complementària als concerts d'abonament, l'Auditori i Palau de Congressos ha dissenyat una activitat didàctica dirigida a xiquets i xiquetes de 3 a 7 anys amb el propòsit de familiaritzar-los amb la música i potenciar la seua creativitat mentres els seus progenitors i/o tutors disfruten de la programació simfònica.

    Aquesta iniciativa, que va començar el dilluns 15 amb el concert de Guillermo Pastrana i Tobies Schabenberger, promou l'educació musical a través de jocs, cançons i experiències en què es potencia el desenvolupament psicocorporal, cognitiu, sensorial i afectiu.

    En les diferents sessions es treballarà amb el cos, la veu i els instruments Orff per a aproximar als menors la música de manera vivencial i fer-los partícips de la creació artística.

    Els interessats poden contactar amb l'Auditori a través del correu electrònic sgrande@culturalcas.com i/o el número de telèfon 964 727580. L'activitat, que es du a terme en el mateix horari que els concerts, té un preu de 3 euros per assistent.

    Pujar