14 de novembre de 2019 14/11/19

L'Hospital Provincial de Castelló implanta el programa ‘Primer Impacte’ per a pacients recentment diagnosticats de càncer

L'Hospital Provincial de Castelló implanta el programa ‘Primer Impacte’ per a pacients recentment diagnosticats de càncer - (foto 1)
  • La iniciativa ha sigut posada en marxa juntament amb l'Associació Espanyola contra el Càncer de Castelló

MÉS FOTOS
L'Hospital Provincial de Castelló implanta el programa ‘Primer Impacte’ per a pacients recentment diagnosticats de càncer - (foto 2)

El Consorci Hospitalari Provincial de Castelló i l'Associació Espanyola contra el Càncer de Castelló (AECC) implantaran en el centre el programa ‘Primer Impacte’, que té com a finalitat el suport psicològic, l'ajuda social i acompanyament a pacients recentment diagnosticats d'un càncer perquè se senten atesos i reconfortats des d'un primer moment.

Així ho estableix un conveni signat pel director gerent del Consorci, Joaquín Sanchís, i el president de l'AECC, Carlos Camahort, els qui han destacat la importància de treballar de manera conjunta i coordinada a l'hora d'identificar amb rapidesa les necessitats i demandes de pacients i familiars amb la finalitat d'afavorir l'accés als serveis més adequats i parar atenció psicosocial immediata.

El programa Primer Impacte és un servei d'atenció integral i ràpida a la persona malalta de càncer i als seus familiars perquè, des del moment en què coneix el seu diagnòstic, trobe el seguiment clínic dels i les professionals sanitaris de l'hospital i el suport de la AECC.

Aquest programa s'inicia amb la derivació per part del personal facultatiu i permet disminuir l'impacte emocional del diagnòstic oncològic, detectar necessitats sociosanitàries i oferir els recursos assistencials pertinents. La malaltia de càncer requereix de constants cuidats de llarga duració en molts casos, i l'impacte psicològic que suposa aquesta situació per a la família i l'o la pacient posa de manifest l'aparició de problemes que aquest programa pretén solucionar. El conveni de col·laboració subscrit també regula l'actuació de voluntariat de l'AECC a l'hospital amb la finalitat d'acompanyar a pacients i familiars.

Segons l'AECC, el diagnòstic de càncer té repercussions en totes les esferes de la vida de la persona malalta i dels seus familiars, tant en l'entorn social, com a laboral, econòmic i familiar, i s'estima que un elevat percentatge de la població oncològica presenta alteracions psicològiques derivades del procés de la malaltia que requereixen un abordatge per part dels professionals.

ocultar
L'Hospital Provincial de Castelló implanta el programa ‘Primer Impacte’ per a pacients recentment diagnosticats de càncer
Pujar