1 de desembre de 2020 1/12/20

L'exposició ‘Dones a Afganistan’ rep 2.500 visites des de la seua inauguració en el Menador

L'exposició ‘Dones a Afganistan’ rep 2.500 visites des de la seua inauguració en el Menador - (foto 1)

  Un total de 2.500 persones han visitat des del passat 3 d'octubre l'exposició 'Dones a Afganistan', una mostra que ha arribat a Castelló de la mà de la Regidoria de Benestar Social i que es troba oberta al públic en el Menador Espai Cultural.

  L'Ajuntament de Castelló ha sigut l'impulsor d'aquesta iniciativa dins del seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), dels quals lidera l'objectiu nombre 5 que té a veure amb aconseguir la igualtat de gènere i l'apoderament de totes les dones i xiquetes del món.

  L'exposició és obra del premiat fotoperiodista Gervasio Sánchez, amb textos de la corresponsal de guerra Mónica Bernabé, i denúncia i condemna la violència sistemàtica que pateix la dona afganesa.

  El regidor de Benestar Social, Dependència i Joventut, José Luis López, ha animat als castellonencs que encara no coneixen la mostra a visitar l'exposició perquè 'Dones a Afganistan' "permet conèixer la realitat dels països empobrits i els factors que agreugen la desigualtat i la inequidad de gènere, per a contribuir a formar ciutadans i ciutadanes amb esperit crític, participatiu i solidari, a favor d'un desenvolupament humà sostenible, equitatiu i incloent".

  L'exposició romandrà oberta fins al 30 de novembre i s'articula en sis eixos: matrimoni forçat i infantil, fugida i drogodependència, suïcidi, avanços legals i la realitat, dones contracorrent, i conseqüències de la impunitat i la guerra.

  Pujar