4 de desembre de 2020 4/12/20

L'empresa mixta Nou Cementeri de Castelló aconsegueix beneficis per segona vegada

L'empresa mixta Nou Cementeri de Castelló aconsegueix beneficis per segona vegada - (foto 1)
  • L'alcaldessa, Amparo Marco, explica que els 164.000 euros de benefici es reinvertiran en la millora del cementeri de San José

El consell d'administració de l'empresa mixta Nou Cementeri de Castelló S. A. ha realitzat aquesta setmana balanç de la seua activitat durant 2016, llançant, per segona vegada en la seua història, un saldo positiu en els seus comptes, la qual cosa es concreta en uns beneficis de 312.109 euros dels quals 31.210,99 passaran a reserva legal, 116.738 a dividend preferent de l'Ajuntament i 164.160 euros es reinvertiran, de nou, en millores del cementeri de San José.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacció pels resultats econòmics aconseguits per l'empresa durant l'últim any i ha anunciat que els 164.000 euros es reinvertiran, íntegrament, en actuacions de millora del Cementeri de San José, tal com ja va succeir amb els beneficis obtinguts en 2015.

Marco ha explicat que en 2016 es van invertir 160.000 euros a millorar l'accessibilitat, dignificar les instal·lacions i atendre al valor patrimonial i emocional del cementeri de San José. En concret, aquesta quantitat es va invertir en la reparació de cobertes danyades per les inclemències meteorològiques; reparació de voreres perimetrals dels nínxols i la reparació de vials de trànsit. L'alcaldessa ha recordat que aquesta no ha sigut l'única actuació escomesa en el cementeri de San José en l'últim any i mig ja que en 2015 ja es van escometre importants millores, com la rehabilitació de blocs de nínxols o el tractament de xiprers afectats pel fong Seiridium carfinale. A més, coincidint amb la celebració del Dia de Tots els Sants es va engegar el primer itinerari cultural pel cementeri de San José, que permet visitar les tombes de nou fills predilectes de la ciutat i tres fills adoptius.

La primera edil ha destacat que enguany també s'engegarà un segon itinerari cultural, que recorrerà totes les obres funeràries realitzades per l'escultor castellonenc Juan Bautista Adsuara.

Amparo Marco ha subratllat que "el Cementeri de San José mereix una atenció especial pels centenars de persones que ho visiten anualment, pel valor emocional que representa i també pel seu valor patrimonial i històric, per la qual cosa des de l'Ajuntament de Castelló treballarem perquè estiga en les millors condicions".

Serveis realitzats

Quant als serveis realitzats en els dos cementeris de Castelló durant 2016, la memòria de l'empresa constata un descens de les incineracions en un 15%, de manera que el nombre d'inhumacions segueix sent lleugerament major. Així, en aquest període s'han realitzat 657 inhumacions enfront de 569 incineracions. Enguany també reflecteix un augment important de les renovacions d'unitats d'enterrament, que s'han incrementat en un 35%.

Pujar