elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament vol consolidar la promoció del valencià amb les "parelles lingüístiques"

L'Ajuntament vol consolidar la promoció del valencià amb les "parelles lingüístiques"
    MÉS FOTOS
    L'Ajuntament vol consolidar la promoció del valencià amb les "parelles lingüístiques" - (foto 2)
    L'Ajuntament vol consolidar la promoció del valencià amb les "parelles lingüístiques" - (foto 3)
    L'Ajuntament vol consolidar la promoció del valencià amb les "parelles lingüístiques" - (foto 4)
    L'Ajuntament vol consolidar la promoció del valencià amb les "parelles lingüístiques" - (foto 5)

    Amb l'objectiu de reprendre i consolidar la promoció del valencià entre els càrrecs polítics i el personal de l'ajuntament, des de la regidoria de Transparència i Modernització s'ha reprès el programa de voluntariat de les "parelles lingüístiques", una iniciativa que compta amb el suport de tots els grups de la corporació.

    El regidor encarregat d'impulsar les parelles, Ignasi Garcia, ha destacat "la implicació de tots els participants, ja siga com a aprenents o com a voluntaris que ensenyen, fet que demostra la voluntat d'aquesta casa d'ampliar els usos de la nostra llengua". Precisament, Garcia ha signat l'acord de ser la "parella lingüística" de la regidora de Ciutadan's, Cristina Gabarda.

    La resta de parelles les integren els regidors i regidores Patricia Puerta amb Xavi del Senyor, Enric Porcar amb Manuel Paduraru, i Vicent Sales i Iñaki Vallejo. Tots ells també han signat l'acord pel qual es comprometen a mantindre converses periòdicament per consolidar la iniciativa. Ho han fet, igual que Garcia i Gabarda, mitjançant la subscripció d'un acord signat.

    "Amb les parelles lingüístiques donem continuïtat a una proposta que va engegar Enric Nomdedeu i que compta amb el suport dels Col·lectius per la llengua", ha assenyalat Garcia. El regidor busca consolidar la pràctica d'aquests intercanvis lingüístics per aconseguir que cada vegada més regidors i empleats públics siguen usuaris habituals de la llengua.

    Tal i com ha assenyalat Toni Vizcarro, dels Col·lectius per la llengua, "en ocasions, el voluntariat lingüístic no ha comptat amb iniciatives regulars i amb elevada participació; ara, per contra, amb la implicació dels regidors, que són una figura pública on sovint s'emmiralla la societat, les parelles lingüístiques adquireixen més rellevància i continuïtat en l'agenda de la institució".

    Al respecte, Garcia ha reiterat la implicació de l'Ajuntament de Castelló per defensar i promoure l'ús del valencià, "la nostra llengua que tantes vegades ha estat infravalorada i menyspreada per part d'anteriors mandataris". El regidor responsable de la mesura ha convidat els participants "a utilitzar el valencià com el que vertaderament és: una ferramenta per apropar-nos, en lloc d'un pretext polític que sovint s'utilitza per separar-nos".

    Els integrants de les parelles lingüístiques han assistit a la presentació, que també ha comptat amb la presència de representants del programa de Voluntariat lingüístic i també d'Escola Valenciana.

    Pujar