elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Castelló s’adhereix al Programa Municipis per la Tolerància

L’Ajuntament de Castelló s’adhereix al Programa Municipis per la Tolerància
  • L'alcaldessa destaca que la incorporació aportarà noves eines per al foment del respecte i la convivència local

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat la seua adhesió a la Carta per a la Gestió Municipal de la Diversitat Religiosa impulsada pel Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, a través de la Fundació Pluralisme i Convivència i en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el suport de l'Institut de Drets Humans de la Universitat de Deusto. Una incorporació que comporta la participació de l'Ajuntament en el Programa Municipis per la Tolerància i que es realitza en el marc de l'III Pla Castelló Ciutat Intercultural i en les polítiques municipals de foment de la cohesió social i de l'aposta del govern local per a posar en valor la diversitat religiosa existent a la ciutat i reconéixer la seua riquesa.

El Programa Municipis per la Tolerància té com a objectiu ajudar els governs municipals a gestionar la diversitat religiosa d'una manera democràtica, inclusiva i plural i visibilitzar el compromís dels ajuntaments amb l'aplicació d'uns principis i objectius bàsics en la gestió de la diversitat religiosa.

“Castelló s'ha incorporat a aquest programa al qual s'han sumat ja quasi una altra desena de consistoris, una adhesió que ens permetrà tindre més eines i nous suports per a avançar en tolerància, convivència i valors democràtics”, ha manifestat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. L'alcaldessa ha recordat que Castelló està desenvolupant l'III Pla Castelló Ciutat Intercultural (2019-2023) que incorpora, entre les seues línies d'actuació, accions tendents a afavorir la igualtat en la diversitat, també en l'àmbit religiós.

Així, l'Ajuntament compta amb la Mesa Interreligiosa com a espai integrador de les confessions religioses de la ciutat per a propiciar el coneixement i reconeixement mutu. La Mesa va ser premiada en l'I Concurs de Bones Pràctiques Locals en Gestió de la Diversitat Religiosa.

“Amb la incorporació de Castelló a la Carta avançarem cap a la gestió de la diversitat religiosa i els objectius com la promoció de les condicions perquè la igualtat i la llibertat de les persones i dels grups en què s'integren siguen reals i efectives, així com el foment de polítiques i de les accions encaminades al foment del respecte, la comprensió i la tolerància cap a la diversitat religiosa”, ha explicat Marco.

La representant de l'Ajuntament de Castelló en el Programa Municipis per la Tolerància serà la regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera.

Pujar