20 de gener de 2021 20/1/21

L'Ajuntament de Castelló activa el segon Pla de Recuperació del Talent

L'Ajuntament de Castelló activa el segon Pla de Recuperació del Talent - (foto 1)
  • L'alcaldessa, Amparo Marco, destaca la nova línia d'ajudes per a la qual es destinen 150.000 euros

Afavorir el retorn a Castelló i la inserció laboral de joves castellonencs que es van veure obligats a eixir de la ciutat per a buscar-se el futur. És l'objectiu del Pla de Recuperació del Talent que impulsa l'Ajuntament de Castelló. Actualment s'està treballant en la segona edició del pla, per al qual hi ha destinada una partida pressupostària de 150.000 euros. Cinc entitats han sol·licitat ja les ajudes i les peticions estan en fase de resolució. L'import màxim a concedir és de 25.000 euros per empresa o particular.

L'impuls al segon Pla de Recuperació del Talent forma part d'un dels compromisos adquirits per l'equip de govern de Castelló i rubricat en el document del Acord de Fadrell. És una de les iniciatives dirigides especialment a la joventut i a la creació d'ocupació a la ciutat.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacció per contribuir des de l'Ajuntament al fet que «joves que han hagut d'anar-se a treballar fóra puguen tornar al seu lloc d'origen per a continuar formant-se professionalment i aportar el seu talent i experiència internacional als negocis locals". Per part seua, la regidora d'Ocupació, Patrícia Porta, ha destacat que es tracta de la segona línia de subvencions impulsada per l'Ajuntament per a la recuperació del talent, una iniciativa que s'emmarca dins del Pla Estratègic d'Ocupació de Castelló 2016-2019.

La continuïtat del projecte es produeix després d'una primera edició que ha permés el retorn a la ciutat d'una dissenyadora gràfica, un enginyer agrícola, un electrònic i un altre industrial. La inversió va ser de 100.000 euros en ajudes a empreses locals que van contractar a professionals castellonencs que es trobaven a l'estranger treballant. Les empreses que van obtindre la subvenció es dediquen a àmbits com el disseny digital i comunicació, l'agricultura sostenible, els dispositius electrònics i la Big Data i intel·ligència industrial.

El Pla de Recuperació del Talent se suma a altres iniciatives per a evitar la fuga de cervells i retindre el talent investigador. Entre elles, les beques Talent, impulsades amb la UJI i a través de la Càtedra Ciutat de Castelló. 

Pujar