22 de gener de 2021 22/1/21

L'Aeroport de Castelló inaugurarà a la tardor tres noves rutes

L'Aeroport de Castelló inaugurarà a la tardor tres noves rutes - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Aeroport de Castelló inaugurarà a la tardor tres noves rutes - (foto 2)
  L'Aeroport de Castelló inaugurarà a la tardor tres noves rutes - (foto 3)
  L'Aeroport de Castelló inaugurarà a la tardor tres noves rutes - (foto 4)

  El president de la Diputació, José Martí, ha mantingut aquest matí una reunió amb el director de l'Aeroport de Castelló, Joan Serafí Bernat, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i la diputada Virginia Martí per a continuar “avançant” en la conversió de l'aeròdrom de Vilanova d'Alcolea en “un gran pol de desenvolupament turístic i industrial per a la província que ajude a frenar la despoblació”.

  José Martí ha avançat que “dins l'aposta de la corporació pel desenvolupament dels municipis d'interior estarà l'Aeroport de Castelló”, unes instal·lacions que continuen a l'alça després de marcar un nou rècord de trànsit aeri al juliol: 18.454 persones han trepitjat durant l'últim mes la pista d'aterratge de Castelló, la més alta des de l'obertura de les instal·lacions aeroportuàries al desembre de 2014. A més a més, el mes passat va registrar 837 moviments d'aeronaus, la major activitat registrada per l'aeroport en un mes.

  Martí s'ha mostrat “molt satisfet” per les últimes dades de trànsit aeri i ha manifestat “la nostra voluntat de treballar en col·laboració amb la Generalitat per a continuar millorant aquestes xifres i que tot això repercutisca en una major projecció econòmica i turística en aquesta terra que vol donar-se a conéixer en el món”.

  En aquest sentit, Colomer ha apuntat que “hem de continuar treballant per a obrir nous mercats però també és necessari impulsar i promocionar l'oferta turística de Castelló. Un aeroport no fa una destinació. La destinació ha de fer-se rellevant en l'imaginari del potencial viatger”.

  60.000 PASSATGERS FINS A L'OCTUBRE

  Segons les dades que maneja Aerocas, la previsió a la fi de temporada alta és la d'aconseguir els 60.000 passatgers entre juny i octubre, unes xifres que esperen batre's l'any vinent quan se sumen al mapa de destinacions tres noves connexions amb la capital britànica, Viena i Marsella. Aquestes tres completaran l'actual oferta que compta amb cinc destinacions internacionals: Londres, Bucarest, Sofia, Budapest i Katowice.

  Francesc Colomer ha anunciat que aquest mes d'agost començarà a operar una segona escola internacional de pilots i es continua treballant en la línia operativa del reciclatge d'avions.

  Pujar