13 de novembre de 2019 13/11/19

Julià: “El Govern hauria de donar alguna explicació després de la fallada judicial a l'empresa adjudicatària del Castor"

Julià: “El Govern hauria de donar alguna explicació després de la fallada judicial a l'empresa adjudicatària del Castor" - (foto 1)
  • La candidata de Ciutadans per la província de Castelló recorda que en Cs hem demanat reiteradament el desmantellament de la plataforma

La candidata de Ciutadans (Cs) per la província de Castelló, Sandra Julià, ha demanat "explicacions al Govern sobre l'empresa adjudicatària del projecte Castor a la qual hui la justícia ha encausat per delicte mediambiental”. Així, Julià ha recordat que “des de Cs hem reclamat reiteradament el desmantellament de Castor i la resposta sempre ha sigut ambigua i sense posar en dubte, en cap moment la inseguretat i perillositat sísmica de l'activitat que allí s'estava produint”. A més, fa un any, la aleshores parlamentària castellonenca es va interessar per les mesures que plantejava el Govern, una vegada coneguda la fallada del Tribunal Constitucional (TC) en relació a la indemnització establida per l'Executiu per a les empreses promotores del projecte la quantia del qual va ascendir a més de 2.500 milions.

“Aleshores el Tribunal va acordar declarar inconstitucionals i nuls els articles del decret que establien una indemnització per la suspensió de l'activitat del magatzem, situat enfront de les costes de Castelló, després dels sismes registrats en la zona”, ha explicat Julià. Hui, “el Castor torna a ser titular de mà de la justícia per delicte mediambiental dels directius de l'empresa adjudicatària, no perquè s'ha desmantellat un negoci que genera més problemes que beneficis. No obstant això, en alguna cosa ens dóna la raó a Ciutadans, que es tracta d'un projecte gens clar”, ha manifestat Sandra Julià, qui ha conclòs que “ara amb un govern en funcions ningú donarà explicacions i si ho fan diran que és cosa del PP. Doncs bé, ni els uns ni els altres han sabut afrontar el problema per això, en el seu moment vam demanar una comissió  d'investigació per a aclarir com es va pagar i garantir que no hi haguera perill per als veïns i a cap els interessava”.

ocultar
Julià: “El Govern hauria de donar alguna explicació després de la fallada judicial a l'empresa adjudicatària del Castor"
Pujar