29 de novembre de 2020 29/11/20

Joventut i Creu Roja instal·laran un Punt Violeta davant la celebració d’un macroevent juvenil

Joventut i Creu Roja instal·laran un Punt Violeta davant la celebració d’un macroevent juvenil - (foto 1)

  L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Joventut, ha acordat amb Creu Roja, la instal·lació d'un Punt Violeta per a garantir l'existència d'un espai lliure de violència de gènere davant la pròxima celebració a la ciutat d'un festival de música per a públic universitari en el qual s'espera l'assistència d'unes 4.000 persones.

  El regidor de Joventut, Jorge Ribes, ha recalcat el seu compromís perquè aquest tipus de macroevents d'oci en el qual s'espera la participació i assistència d'un elevat número de públic jove compten amb espais d'informació, sensibilització i atenció davant situacions de violència de gènere. Per això, s'ha arribat a un acord amb Creu Roja per a implantar un Punt Violeta amb motiu de la celebració, el pròxim 7 de febrer, del festival anomenat Copea Festival 2020.

  “Des de Joventut volem mostrar el nostre compromís que, si se celebren esdeveniments d'aquest tipus i, encara que no col·laborem amb la seua organització com en aquest cas, siga amb les garanties necessàries i que es dispose d'un espai d'informació, sensibilització i atenció davant possible situacions masclistes i de violència de gènere”, ha indicat Ribes.

  Per això, ha apuntat, s'ha arribat a un acord amb Creu Roja, per la seua llarga trajectòria i experiència en aquesta mena d'esdeveniments, per a habilitar aquest Punt Violeta. Serà un servei professionalitzat que serà atés per una psicòloga i una tècnica d'integració social que, a més d'estar concebut com un espai d'oci lliure de violència cap a les dones, afavorirà les actituds de respecte i relacions amb l'objectiu d'eliminar qualsevol indici de violència.

  L'edil ha destacat que la col·laboració de Creu Roja “és inestimable per la seua extensa experiència en aquesta mena d'iniciatives i el seu historial de cooperació amb l'Ajuntament”.

  D'una banda, el Punt Violeta comptarà amb un espai d'informació, sensibilització i prevenció amb el qual oferir resposta a possibles dubtes i conscienciar al públic a través d'activitats lúdiques. Per una altra, s'habilitarà un punt d'atenció i intervenció davant situacions d'assetjament en el qual s'escoltarà, acompanyarà i prestarà una primera atenció a les víctimes d'algun cas de violència masclista. El servei estarà disponible durant tota la jornada de l'esdeveniment, de 12.00 a 00.00 hores del divendres 7 de febrer.

  Pujar