elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

III Jornada de Psicologia Educativa a Castelló: un enfocament integral en la salut mental de xiquets i adolescents

III Jornada de Psicologia Educativa a Castelló: un enfocament integral en la salut mental de xiquets i adolescents
  • Es desenvoluparà en la Facultat de Ciències de la Salut de l'UJI este divendres 9 de febrer

El pròxim 9 de febrer, el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana (COPCV) durà a terme la III Jornada de Psicologia Educativa sota el suggestiu títol "Educació i Salut Mental al llarg del desenvolupament vital". L'esdeveniment, que es realitzarà en la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I de Castelló, comptarà amb destacats professionals de la Psicologia i abordarà temes crucials relacionats amb la salut mental de xiquets, xiquetes i adolescents.

Un dels punts destacats de la jornada serà la presentació de l'Estudi PsiCE, una investigació pionera a Espanya que busca avaluar l'eficàcia d'un protocol destinat a previndre problemes emocionals i psicològics en contextos educatius. Este estudi ha comptat amb la participació d'instituts i cicles formatius de les tres províncies valencianes, marcant una fita significativa en la investigació psicològica.

José Antonio Luengo, reconegut psicòleg educatiu i sanitari, serà un dels ponents destacats, oferint la seua perspectiva sobre el benestar psicològic en col·legis i instituts. La jornada també inclourà taules redones sobre recursos per a la cura de la salut mental, on participaran experts en el camp, així com una anàlisi detallada de l'Estudi PsiCE.

La inauguració comptarà amb la presència de Francisco J. Santolaya, degà del COPCV i president del Consell General de la Psicologia d'Espanya, Begoña Carrasco, alcaldessa de l'Excm. Ajuntament de Castelló, Eladio J. Collado, degà de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I, i José Antonio Luengo, psicòleg educatiu i vicepresident del Consell General de la Psicologia d'Espanya.

La jornada busca proporcionar un espai de reflexió i diàleg sobre la intersecció entre educació i salut mental al llarg del desenvolupament vital, promovent un enfocament integral en la cura psicològica de la població jove. L'esdeveniment és d'accés públic i es durà a terme de 9:00h a 14:00h en la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I de Castelló.

 

Pujar