elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Innova Maquinària instal·la la seua línia d'embalatge d'última generació Strech Hood en el Grupo IQE

Innova Maquinària instal·la la seua línia d'embalatge d'última generació Strech Hood en el Grupo IQE
  MÉS FOTOS
  Innova Maquinària instal·la la seua línia d'embalatge d'última generació Strech Hood en el Grupo IQE - (foto 2)

  Innova Maquinaria, empresa vinculada a Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, ha instal·lat un projecte industrial 4.0 d'última generació que uneix tecnologia d'avantguarda de l'embalatge amb la sostenibilitat en el grup químic IQE de Saragossa.

  El Grupo IQE, referent químic, tenia l'objectiu de protegir el seu producte amb formats de gran altura, al qual Innova Maquinaria li ha donat resposta mitjançant una instal·lació totalment a mesura. Utilitzant tecnologies d'avantguarda de l'embalatge; prioritzant la seguretat i la protecció; la impermeabilitat i la sostenibilitat, sent aquests punts els eixos claus del projecte empresarial.

  La implantació de la nova línia d'embalatge Stretch Hood s'ha instal·lat i ha entrat en funcionament recentment en la planta principal del Grup IQE a Saragossa. La companyia química amb més de 50 anys d'història, Industrias Químicas del Ebro SA (IQE) és un referent europeu dins del sector de la química inorgànica, especialitzats en aluminiats, additius, sílices i silicats. Des de la seua planta de Saragossa ofereixen servei nacional i exportació a més de 50 països.

  El Grupo IQE va plantejar a l'empresa castellonenca un projecte de renovació de tota la seua final de línia i requerien un sistema d'embalatge que els oferira major protecció i automatització com el sistema Stretch Hood. Fins a aquest moment tenien una línia d'enfardat amb envoltadora automàtica, enllaçada des de la línia de paletitzat, i aplicaven manualment una borsa superior per a protegir la càrrega d'agents externs, un procés d'embalatge que resultava costós en temps i recursos. La companyia química també requeria un sistema que s'adaptara a les seues càrregues de gran altura, amb palets de 2.500 mm, i que li oferira protecció total. Per això, buscaven un proveïdor especialitzat en Stretch Hood i protecció química que li oferira un projecte a mesura de les seues necessitats, tant en format de producte com de protecció.

  Des d'Innova Maquinaria es va dissenyar a mesura un sistema Stretch Hood especial que s'adaptara als requeriments del Grupo IQE, gran altura d'enfundat, protecció durant el procés d'embalatge i colors corporatius de la seua maquinària. Així doncs, el projecte d'embalatge va consistir en Stretch Hood SH Pro1-S2 Especial Altura, un sistema especial que permet enfundar palets de big bags i sacs d'altura fins a 2.550 mm. A més compta amb una estructura de protecció composta de parabans laterals i superiors, per a evitar corrents d'aire durant l'enfundat i obtindre la màxima protecció de tots els components electrònics i mecànics. D'aquesta manera el procés d'enfundat no es veu afectat ni per l'aire ni per la pols ambient i s'assegura un millor manteniment i menor desgast de la maquinària.

  D'altra banda, la línia de transport va consistir en una estació d'embalatge que s'enllaça amb la línia de paletitzat existent, mitjançant una línia composta de cinc transportadors de corró i una plataforma giratòria per a canvi de nau. També es va incloure un centrador de palets previ a l'enfundat i genolleres d'acumulació de palets en l'eixida.

  La nova instal·lació ha permés al Grupo IQE obtindre un procés d'embalatge més eficaç i autònom, però també un producte més ben protegit i embalat llest per a viatjar a milers de quilòmetres; aconseguint beneficis directes en protecció, eficiència i sostenibilitat. Amb el que el grup químic contribueix a reduir les emissions de CO2 i a reduir el plàstic usat en l'embalatge dels seus palets. Precisament l'objectiu de l'eficiència energètica i la sostenibilitat que li proporciona el sistema Stretch Hood és una de les línies de treball de desenvolupament responsable de la companyia.

  INNOVA MAQUINARIA

  Innova Maquinaria és un grup de fabricants especialistes en l'embalatge de final de línia i líders en el mercat espanyol en l'innovador sistema d'enfundat de palets Stretch Hood, la solució d'embalatge més sostenible.

  L'empresa castellonenca ofereix la línia completa de sistemes d'embalatge de final de línia: des de sistemes automàtics de fleixat, enfardat, termo-retràctil, complements de subjecció, solucions de transport; inclosa la més innovadora tecnologia d'enfundat de palets Stretch Hood, proporcionant protecció total de la càrrega i un estalvi en consumibles i energia, respecte a altres solucions similars.

  Pujar