elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Habitatge reclama per carta als fons voltor que posen fi als “abusos” en lloguers de Castelló

Habitatge reclama per carta als fons voltor que posen fi als “abusos” en lloguers de Castelló
  • La Regidoria de María Jesús Garrido remet també a quatre societats la moció de reprovació del Ple Municipal

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló remet als fons voltor que operen a la ciutat una carta en la qual reclama “que pose fi als abusos” als inquilins de lloguer i en la qual adjunta la reprovació a la seua actuació aprovada pel Ple Municipal.

La regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido, ha signat aquest dilluns la missiva que serà remesa aquest dimarts a quatre societats d'inversió pels serveis municipals i ha destacat que l'objectiu de l'Ajuntament “és evitar les pràctiques abusives que considerem que practiquen els fons voltor a Castelló, pressionant a inquilins perquè rescindisquen el contracte o desatenent-se de netejar les zones comunes”. “L'actuació dels fons voltor provoca un augment d'un 50% del preu del lloguer i ha causat la marxa de 60 famílies d'antigues VPO del Raval Universitari”, afirma.

La carta incorpora la moció del Ple i en la mateixa la Regidoria d'Habitatge proposa als fons quatre mesures: Que nomenen un mediador que es mantinga en permanent contacte amb la Regidoria; que reinicie labors de manteniment en els edificis de la seua titularitat; que respecte els contractes en vigor deixant les pràctiques de pressió que realitza perquè els veïns abandonen l'immoble i s'eviten situacions d'habitatges buits; que atenga les reivindicacions del Sindicat de Llogaters de Castelló i que abandone pràctiques abusives.

La moció aprovada pel Ple reprova les “pràctiques abusives” dels fons voltor i reforça la intermediació de la Regidoria en els conflictes entre els inquilins de lloguers i la societat financera.

Cal recordar que la Regidoria d'Habitatge ha preparat un informe, amb el suport d'una consultora externa experta en matèria d'habitatge, que traslladarà aquesta setmana a la Conselleria d'Habitatge com a òrgan competent perquè inicie un expedient sancionador contra sis fons voltor i immobiliàries de Castelló. En aquesta documentació esmenta huit suposats indicis d'assetjament immobiliari de les citades societats d'inversió.

Pujar