elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Grau de Circ, el primer gran esdeveniment cultural de la temporada a Castelló

Grau de Circ, el primer gran esdeveniment cultural de la temporada a Castelló
  • Durant tot el cap de setmana tres pistes ompliran de màgia, acrobàcies i molt humor el Parc de la Panderola

MÉS FOTOS
Grau de Circ, el primer gran esdeveniment cultural de la temporada a Castelló - (foto 2)
Grau de Circ, el primer gran esdeveniment cultural de la temporada a Castelló - (foto 3)

La ciutat de Castelló aposta un any més per la cultura en totes les seues formes i arranca una nova temporada aquest mateix cap de setmana amb la primera edició del festival Grau de Circ. La cita es desenvoluparà des d'aquest mateix divendres 11 de setembre fins al diumenge 13 al Parc de la Panderola.

Un total de tres pistes ompliran de màgia, acrobàcies i humor l'entorn del parc de la capital de la Plana, convidant a xicotets i majors a gaudir de la cultura d'una forma segura i complint les mesures sanitàries dictades per les autoritats competents.

“Es tracta d'una proposta que vol oferir una visió àmplia del circ per primera vegada a les comarques de Castelló i en la qual oferirem espectacles per a tots el públics i tots els gustos” explica la regidora de Cultura de l'Ajuntament, Verónica Ruiz, qui celebra que s'aposten per aquesta mena d'iniciatives en els temps que corren.

Al principi, la seua celebració estava prevista per al mes d'abril però donada la situació sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus el consistori es va veure obligat a ajornar-los fins que hagueren les garanties suficients. Ara, tornen amb més impuls i ganes disposats a fer oferir un espectacle de qualitat a tots els assistents.

Programació

El lloc triat per a la primera edició d'aquest nou festival és el Parc de la Panderola del Grau i la programació reflecteix una clara aposta pel talent valencià en totes les seues formes. Exemple d'això, no és només el cartell, també els organitzadors de l'esdeveniment entre els quals figura la Associació de Professionals del Circ de la Comunitat Valenciana (APCCV), la Troupe Malabó i Xa! Teatre.

La programació, que com diem comença aquest divendres a les 17.30 hores, arrancarà amb una proposta de màgia i humor vinguda directament des d'Alacant de la mà de Magic Clown i ‘Caragol’. Després d'ells, tan sols una hora després, les acrobàcies arribaran a Castelló amb l'espectacle de circ rural ‘Seu-et’. A més, per si no fos prou, la primera jornada del festival tancarà amb la companyia La Trócola els qui a les 19.30 representaran ‘Empotrats’.

Per part seua, el dissabte 12 de setembre estan programats cinc espectacles que arrancaran al matí. La primera cita serà a les 11.30 hores amb un taller de verticals de la mà de la Balusca i seguirà a les 12.30 hores amb l'obra ‘Tulipes’ a càrrec de la companyia De cop i volta.

Per a la vesprada del dissabte, està prevista l'actuació de ‘Rar’ qui oferirà una actuació de circ apocalíptic també de la *Balusca (a les 17.30 hores), i, a continuació, serà el torn de Edu Manazas i el seu espectacle 'Fora d'estoc' amb una gran faena en masteler xinés (18.30 hores). Tancarà la jornada Circ Els amb el seu '*Xarivari Blues', una proposta del circ més clàssic ple de dinamisme (19.30 hores).

Finalment, el gran tancament d'aquesta primera edició que promet ser un èxit comptarà amb l'actuació de Rolabola amb 'Rockcirc' (12.30 hores), una *representació totalment sorprenent de música i acrobàcies que deixarà el públic bocabadat

Des de l'equip organitzador, i amb la finalitat que tot l'esdeveniment es desenvolupe segons els previst, es recorda que l'ús de la màscara és obligatori en tot moment i s'han distribuït pels diferents espais punts de desinfecció de mans amb gel hidroalcohólico. A més, els assistents hauran de guardar una distància interpersonal de 2 metres i arribar amb 30 minuts d'antelació a l'espectacle.

Pujar