18 de novembre de 2019 18/11/19

El Grau de Castelló ofrena al seu patró en el dia gran de les festes de Sant Pere

El Grau de Castelló ofrena al seu patró en el dia gran de les festes de Sant Pere - (foto 1)
  GALERIES DE FOTOS
  Castelló - Sant Pere 2019 - Ofrena i Processó
  Castelló - Sant Pere 2019 - Ofrena i Processó
  MÉS FOTOS
  El Grau de Castelló ofrena al seu patró en el dia gran de les festes de Sant Pere - (foto 2)
  El Grau de Castelló ofrena al seu patró en el dia gran de les festes de Sant Pere - (foto 3)
  El Grau de Castelló ofrena al seu patró en el dia gran de les festes de Sant Pere - (foto 4)
  El Grau de Castelló ofrena al seu patró en el dia gran de les festes de Sant Pere - (foto 5)
  El Grau de Castelló ofrena al seu patró en el dia gran de les festes de Sant Pere - (foto 6)
  El Grau de Castelló ofrena al seu patró en el dia gran de les festes de Sant Pere - (foto 7)
  El Grau de Castelló ofrena al seu patró en el dia gran de les festes de Sant Pere - (foto 8)
  El Grau de Castelló ofrena al seu patró en el dia gran de les festes de Sant Pere - (foto 9)

  Dia gran en les festes de Sant Pere del Grau de Castelló. Ha sigut una jornada molt emotiva per als veïns de la capital de la Plana, especialment per als del Grau que durant aquests dies veuen com els seus carrers es converteixen en una bullícia de música, color i festa.

  Així, aquest dissabte era el dia més esperat de les festes que van donar començament divendres passat i, per això mateix, la gent tenia moltes ganes d'eixir al carrer a honrar al seu patró, Sant Pere. La jornada ha arrancat bé prompte, i bon fort, de la mà del fragorós despertar que ens ha portat la pirotècnia Peñarroja en la plaça Miquel Peris.

  Els dolçainers i tabaleters també ens han despertat amb la seua música, moments abans d'un dels moments més especials de la jornada: la Rentada de cara a Sant Pere en la plaça Verge del Carme a les deu del matí.

  També aquest dissabte ha tingut lloc una festa aquàtica en el Club Nàutic i una Missa Major per a ja a la nit tornar a viure un acte emocionant per a molts veïns i fidels: la Processó Marinera i l'Ofrena prèvia.

  A les huit de la vesprada ha començat l'Ofrena de flors a Sant Pere que ha partit des de la tinença d'Alcaldia i ha recorregut el passeig Bonavista, l'avinguda del Port i el carrer Churruca fins a arribar a l'Església. Les Reines, penyes, associacions, colles i representants municipals no han volgut perdre's aquesta emotiva cita.

  Així, poc abans de les nou de la nit, als voltants de l'església de Sant Pere no cabia una agulla. Centenars de fidels, veïns i visitants han recorregut els principals carrers del Grau fins a la dàrsena pesquera. Allí ha tingut lloc el castell de focs artificials que ha donat el fermall d'or a una jornada molt especial.

  Aquest diumenge continuen les activitats taurines, gastronòmiques i religioses en el marc d'aquestes festes que tenen lloc fins al pròxim 7 de juliol. Recorda que pots veure el programa complet de les festes de Sant Pere ACÍ.

  ocultar
  El Grau de Castelló ofrena al seu patró en el dia gran de les festes de Sant Pere
  Pujar