1 d’octubre de 2020 1/10/20

El Govern municipal retrau al PP que trenque el consens per a reivindicar més inversions estatal a Castelló

El Govern municipal retrau al PP que trenque el consens per a reivindicar més inversions estatal a Castelló - (foto 1)

  El Govern municipal de Castelló lamenta la decisió del grup popular de “trencar el consens” i vetar una declaració institucional conjunta amb la resta dels grups municipals en l'Ajuntament de la capital de la Plana en la qual es denunciava la “marginació” dels valencians i les valencianes en els pressupostos generals de l'Estat per a 2017.

  “Castelló ha de deixar ben clar el seu més absolut rebuig a un pressupost que ataca els nostres interessos”, afirma l'alcaldessa, Amparo Marco, qui considera que “l’Ajuntament ha de manifestar el seu descontent amb una situació que tindrà repercussions negatives en la qualitat de vida de la majoria”.

  La declaració institucional presentada pels grups municipals del PSPV-PSOE, Compromís, Ciutadans i Castelló en Moviment assenyalava que la inversió a la Comunitat Valenciana se situa en el 6,9%. Una xifra que manté la falta de recursos dels últims anys i que no es correspon amb el pes poblacional de la Comunitat. Les valencianes i els valencians reben 119 euros per càpita, quan la mitjana en el conjunt de l'Estat és de 184 euros. Altres territoris arriben a ingressar, fins i tot, tres vegades més.

  La vicealcaldesa, Ali Brancal, afirma que “el finançament depèn la qualitat dels nostres serveis públics, la sanitat o l'educació”. “En els últims 15 anys ja acumulem un dèficit d'inversions d'uns 16.000 milions d'euros amb els quals podríem haver construït unes 5.000 escoles”.

  L'equip de govern municipal anuncia que mantindrà la reivindicació, en línia amb la posició mantinguda per les Corts Valencianes, que va aprovar una resolució contra la marginació dels pressupostos estatals. Una iniciativa quasi idèntica a la qual s'ha presentat en l'Ajuntament de Castelló. El Grup Popular en les Corts Valencianes li va donar suport polític, mentre que el Grup Popular en l'Ajuntament l'ha vetat.

  La defensa de més recursos també compta amb el recolzament de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que ha dit que “es vulnera el dret d'igualtat de la ciutadania valenciana”. “Els ajuntaments portem temps reivindicant una millor i més just finançament per a atendre les necessitats que la ciutadania ens demanda”.

  Pujar