elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El govern de Castelló converteix les càmeres de videovigilància en una caixa registradora

El govern de Castelló converteix les càmeres de videovigilància en una caixa registradora
  • El PP denuncia que s'han recaptat més de 3,2 milions d'euros en sancions

MÉS FOTOS
El govern de Castelló converteix les càmeres de videovigilància en una caixa registradora - (foto 2)

La portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha revelat hui que l'equip de govern d'Amparo Marco ha imposat més de 15.000 multes i ha recaptat més de 3,2 milions d'euros en concepte de sancions a través del sistema de càmeres de vídeo que s'ha instal·lat als carrers del centre de la capital de la Plana.

“És una barbaritat. La dada confirma que les càmeres de vídeo són una gran caixa registradora que penalitza l'accés al centre de Castelló. Tenint en compte que a penes van estar actives dos mesos, des del 16 de febrer fins al 26 d'abril, significa que cada dia van recaptar més de 45.700 euros d'un total de 235 usuaris, fregint a multes als residents als carrers del centre, usuaris que es van acostar a realitzar compres i pimes i autònoms que simplement van transitar per la zona delimitada perquè havien de realitzar operacions de càrrega o descàrrega de mercaderies o prestar serveis”, ha lamentat la portaveu del PP a Castelló, Begoña Carrasco.

“La posada en marxa del sistema de control d'accés al centre històric de Castelló per càmeres de vídeo és un gran error. I menys en aquests moments, quan encara estem immersos en una pandèmia, la qual cosa ha llastrat el consum en comerços i negocis d'hostaleria, la facturació de la qual s'ha vist seriosament perjudicada. El que menys es necessita és posar en marxa un Gran Germà que, lluny d'ajudar-los, el que fa és espantar-los la clientela”, per la qual cosa reitera “la voluntat del PP ferm, tal com ja sol·licitem formalment en el ple de l'Ajuntament, al fet que s'apaguen de manera definitiva”.

En aquest sentit, Begoña Carrasco recorda que hi ha residents en la zona que van acumular multes per valor de més de 4.000 euros en tot just 20 dies, pel simple fet d'accedir al garatge del seu domicili com sempre l'havien fet, “ja que ni tan sols se'ls va informar degudament de l'entrada en funcionament de les cambres perquè ho van fer amb nocturnitat i traïdoria”, a raó de fins a 200 euros per sanció.

La portaveu del PP a l'Ajuntament de Castelló ha lamentat “la falta de transparència diària i a tots els nivells” que aplica el PSOE, Compromís i Podem a l'Ajuntament de Castelló, “ja que, a pesar que l'hem sol·licitat infinitat de vegades en comissió informativa, hui dia no se'ns ha facilitat ni el nombre de sancions ni l'import d'aquestes. Ha sigut gràcies a la labor fiscalitzadora de l'oposició, i al control que realitzem sobre tota la documentació que cau a les nostres mans, on hem detectat les xifres”, ha valorat.

Concretament, segons un decret d'alcaldia, datat el 8 de juliol de 2021, es recull l'ordre de “Anul·lació de multes imposades sistemàticament de capatación d'imatges (multes per circular per zona per als vianants sense autorització)”. I és en aquest document oficial en el qual apareix que han sigut “16.475 rebuts, l'import principal dels quals ascendeix a un total de 3.255.280,00 euros”. “Així i tot, des del PP, tenim constància que les sancions i la recaptació serà encara major, ja que es continuen tramitant unes altres del citat període anul·lat”, afig.

“Demanem sensibilitat. El sistema de càmeres de vídeo, que per cert torna a estar actiu des de l'1 d'octubre, no és la solució a l'accessibilitat al centre de Castelló. Existeixen altres sistemes que tenen el mateix paper, però que no són tan onerosos. Si l'alcaldessa de Castelló aposta pel control de matrícules per càmeres de vídeo és perquè en el fons de tot està l'ànim recaptatori. No hi ha més explicació”, assegura.

Pujar