elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Garcia: “En la seua ofensiva contra Marzà el PP només ha aconseguit fer el ridícul”

  El portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha lamentat "l'ofensiva dirigida políticament pel PP i la instrumentalització i l'abús que el PP està fent de la figura del Síndic de Greuges per a tractar de desgastar l'aposta per l'educació pública i de qualitat que s'està fent des de la Conselleria". Garcia ha eixit així al pas de les declaracions de la diputada autonòmica del PP Beatriz Gascó, qui ha anunciat que el PP reclamarà la reprovació del conseller Vicent Marzà.

  Segons Garcia, "l'anunci de Gascó només serveix per corroborar efectivament aquesta ofensiva política del PP i per confirmar que el PPCV s'encabota a fer el ridícul". En aquest sentit, ha explicat que "el PPCV ha fet el ridícul en oposar-se al decret de plurilingüisme que no solament ha avalat la comunitat educativa, sinó fins i tot l'Executiu Central; el PP ha fet el ridícul en portar a les Corts propostes que ens retrotrauen al secessionisme lingüístic de fa 30 anys... i ara fa el ridícul afirmant que Marzà incompleix la Constitució i l'Estatut d'Autonomia".

  El portaveu local de Compromís ha recordat que "el propi Síndic ha afirmat que l'augment d'escrits al Síndic és fruit d'una acció política de canvi" i ha afegit que "al PPCV dels barracons, al PP de l'estafa de Ciegsa en la Conselleria de la qual va ostentar un alt càrrec Gascó, li molesta que Marzà estiga aconseguint millorar l'accés a l'educació, per exemple incrementant l'accés al sistema de beques; al PP li molesta que la Conselleria d'Educació estiga treballant perquè ningú es quede exclòs de l'educació per motius econòmics; al PP li molesta que cada vegada les escoles valencianes aposten més per la innovació pedagògica i els molesta també que l'educació s'estiga convertint en un motor de transformació social i no en un sistema de reproducció de desigualtats".

  El responsable de Compromís ha afegit que "el PP dels exconsellers empresonats té la mateixa poca credibilitat per a donar lliçons sobre el compliment de la llei que Gascó, qui acusa a Conselleria d'incomplir les lleis just el mateix dia en què s'ha conegut que el TSJV li ha donat la raó a Marzà respecte l'impuls d'aules experimentals per a dos anys".

  Finalment, Garcia ha instat al PP a "centrar els seus esforços a reclamar al Govern de Rajoy que no deixe als castellonencs i als valencians a la cua de la inversió, perquè amb els diners que ens ha negat l'Executiu del PP es podrien fer molts dels col·legis que el PP va deixar en barracons".

   

  Pujar