elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

GALERIA | Castelló viu el dia de l'Orgull al carrer amb reivindicació i festa

GALERIA | Castelló viu el dia de l'Orgull al carrer amb reivindicació i festa
  • Milers de persones es van sumar a la celebració en la plaça Borrull

Galeria de fotos
Orgull de Castelló 2024
Orgull de Castelló 2024

Castelló es vist de colors i vibra amb l'energia i l'entusiasme de l'esdeveniment Orgull de Castelló 2024. Organitzat per l'Ajuntament de Castelló i la Plataforma LGBTIQ+, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana sota la seua marca Orgull de Comunitat i la Diputació de Castelló, l'esdeveniment ha sigut un èxit, reunint a centenars de persones en una jornada de visibilitat, diversitat i reivindicació.

Han sigut presents en els diferents actes tant l'alcaldessa, Begoña Carrasco, el director general de Diversitat, Stéphane Soriano; el comissionat per a la lluita contra la dona, Felipe del Bany; la directora territorial de Benestar Social, María José Arquimbau; la regidora de Gent Gran, Clara Adsuara, el regidor d'Ocupació, Juan Carlos Redondo, la diputada d'Igualtat, Marisa Torlà i la directora general de Persones amb discapacitat, Barbara Congost.

La programació va donar principi amb la "Manifestació per la Visibilitat LGTBIQ+", una marxa que va recórrer els carrers de Castelló. Durant tot el recorregut, l'animació va estar a càrrec de la batucada Ravatukem i el grup teatral Xarop Teatre, els qui van omplir de ritme i alegria el trajecte.

La jornada va continuar amb el Pregó "Educació, Drets i Pau: Orgull que Transforma". En aquest emotiu acte, es va realitzar la lectura del pregó cultural a càrrec de Patricia Campos, el pregó artístic per la Niña Delantro i el pregó d'inici de festa per Alma Gormedino. Reafirmant amb aquestes lectures el compromís de la ciutat de Castelló amb la diversitat.

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha recordat que “Castelló és una ciutat plural i que dona suport a la diversitat. Som una capital tolerant, i on qualsevol persona és lliure d'estimar a qui vulga. I l'equip de govern garantirà eixe dret i la igualtat entre tot els nostres veïns. Perquè no tenim cap prejudici i perquè vam governar per a tots. Perquè estem orgullosos de tots els castellonencs, pensen com pensen i estimen a qui estimen”.

“Amb aquesta festa de l'orgull volem donar més visibilitat a totes les persones del col·lectiu LGTBIQ+ de Castelló. Un suport amb el qual compten no sols en aquesta data tan especial, sinó durant tot l'any”.

La Gal·la Orgull Castelló 2024, va ser el punt culminant de la jornada. Presentada per la carismàtica Tracy Pop, va comptar amb un DJ set a càrrec de Lisaa Quer i Charo Xixis que va marcar l'inici de la festa. La nit es va completar amb les actuacions de La NIña *Delantro, seguida d'Eco Delantro, Ander Troys, Daniel *Tejera, i tancant amb l'actuació de *Charo Reina.

La gran participació en Orgull de Castelló 2024 demostren una vegada més la importància d'aquests esdeveniments per a la visibilitat i el suport als drets de la comunitat LGBTIQ+.

MÉS FOTOS
GALERIA | Castelló viu el dia de l'Orgull al carrer amb reivindicació i festa - (foto 2)
GALERIA | Castelló viu el dia de l'Orgull al carrer amb reivindicació i festa - (foto 3)
GALERIA | Castelló viu el dia de l'Orgull al carrer amb reivindicació i festa - (foto 4)
GALERIA | Castelló viu el dia de l'Orgull al carrer amb reivindicació i festa - (foto 5)
GALERIA | Castelló viu el dia de l'Orgull al carrer amb reivindicació i festa - (foto 6)
GALERIA | Castelló viu el dia de l'Orgull al carrer amb reivindicació i festa - (foto 7)
GALERIA | Castelló viu el dia de l'Orgull al carrer amb reivindicació i festa - (foto 8)
Pujar