2 de desembre de 2020 2/12/20

Els forns de Castelló elaboraran més de 500 quilos de dolços de Tots els Sants

Dolços de Tots Sants a Castelló
Dolços de Tots Sants a Castelló
  • El Gremi de Forners de Castelló són optimistes amb les vendes perquè amb la pandèmia les famílies celebraran a les seues cases aquesta festivitat

MÉS FOTOS
Dolços de Tots Sants en Castelló
Dolços de Tots Sants a Castelló
Dolços de Tots Sants a Castelló
Dolços de Tots Sants a Castelló

L'1 de novembre és la festivitat de Tots els Sants, una de les dates més assenyalades en el calendari en la qual tradicionalment es guarda memòria als sers estimats que ens han deixat. Però també és una festivitat en la qual els dolços típics omplin els forns tradicionals valencians.

A la província de Castelló, els panellets, els ossos de sant o els tradicionals ‘pastissets’ omplin durant aquests dies les vitrines dels forns artesanals. Tots aquests productes conviuran amb els productes d'Halloween que s'han anat consolidant en els últims cinc anys, els ‘pastissets’ de carabassa, la coca de taronja o la coca de Castelló.

Tradicionalment, els panellets han tingut forma redona, però com a novetat enguany s'elaboraran panellets en forma de fruites de temporada com la taronja, la poma, la carabassa o les maduixes, amb la intenció de donar color i alegria a la taula.

Enguany, els forners castellonencs elaboraran més de 500 quilos d'aquests tradicionals dolços. Malgrat la situació actual de crisi sanitària, des del Gremi de Forners de Castelló són optimistes. “No sabem si arribarem als nivells de 2019, però amb la situació actual les famílies saben que hauran de celebrar-ho a casa i estan tornant als forns”, comenta José Miró, Mestre Major del Gremi de Forners de Castelló.

Segons Miró, “els forns artesans són espai d'esperança i il·lusió per a tots els castellonencs”.

Les noves tecnologies es colen en els forns

Amb la pandèmia, moltes persones estan realitzant els encàrrecs per telèfon i WhatsApp. I fins i tot demanen cita prèvia per a arreplegar els tradicionals dolços evitant així les aglomeracions, evitant cues, fent cas a les recomanacions de Sanitat i que l'aforament siga l'adequat.

Molts forns castellonencs s'han posat a treballar via online per a rebre els seus encàrrecs. I és que el tradicional no està renyit amb les noves tecnologies.

Pujar