21 de gener de 2021 21/1/21

Falta un mes per a la Marató BP Castelló i el 10K FACSA Castelló

Falta un mes per a la Marató BP Castelló i el 10K FACSA Castelló - (foto 1)
  • Comença el compte enrere per a celebrar l'esdeveniment esportiu més esperat a la ciutat

Falta un mes per a celebrar la gran festa de l'esport castellonenc, i l'organització va tancant els detalls de la desena Marató BP Castelló i del sèptim 10K FACSA Castelló, que es celebraran el diumenge 16 de febrer de l’any 2020. Una edició especial on la Marató BP Castelló estrenarà la seua Etiqueta Bronze, atorgada per la World Athletics (anteriorment IAAF).

Pel que a percentatge de gènere es refereix, cal destacar que del total d'inscrits actualment a la Marató BP Castelló, el 90% són hòmens, havent augmentat un punt la inscripció de dones en l'últim mes.

Pel que fa a les xifres demogràfiques a nivell nacional, cal destacar que el 74% d'inscrits procedeixen de la Comunitat Valenciana i d’aquests, el 42% d'inscrits procedeixen de la província de Castelló. Dels participants que arriben de fora de la província castellonenca, València és la que més inscrits aporta a la Marató BP Castelló amb un 24% de participants. Així mateix, el 7 i el 6% corresponen a Catalunya i Madrid respectivament, mentre que la resta procedeix d'altres comunitats autònomes d'Espanya. A la Marató BP Castelló un 6% són participants internacionals, destacant la participació de corredors i corredores procedents de Regne Unit, França, Països Baixos, Turquia, Alemanya, Andorra, Bèlgica i Canadà. La mitja d'edat del corredor de la Marató BP Castelló és superior als 50 anys.

Pel que fa a la sèptima edició del 10K FACSA Castelló, cal destacar que l'increment de participants és molt elevat, donat que a falta d'un mes per a la celebració, ja compta amb un 70% més d'inscrits i inscrites amb respecte a l'edició passada.

Els percentatges de gènere provisionals mostren un 32% de participació de dones, enfront d'un 68% de participació masculina.

Les dades demogràfiques indiquen que el 95% d'inscrits són corredors nacionals, mentre que el restant 5% es reparteix entre participants procedents de Romania, Regne Unit, Països Baixos, Alemanya, Rússia, Brasil, Argentina i Colòmbia. A nivell autonòmic, el 92% d'inscrits prové de la Comunitat Valenciana i d'aquests, el 70% procedeix de la província de Castelló. La mitja d'edat del corredor del 10K FACSA Castelló es situa en el ventall d'entre 45 i 49 anys.

Queda un mes per a un cap de setmana on es promociona l'esport, convertint-se en una festa esportiva multitudinària de la màxima rellevància a nivell local, autonòmic, nacional i internacional, que suposa un impacte socioeconòmic positiu per a Castelló. Un desé aniversari de la Marató BP Castelló, que estrenarà la seua Etiqueta Bronze i que contarà amb el mateix recorregut que a la passada edició.

Més informació i inscripcions: www.maratonbpcastellon.com

Pujar