3 de desembre de 2020 3/12/20

Esports col·loca panells amb orientacions de bon comportament en camps de futbol, pavellons i piscines

Esports col·loca panells amb orientacions de bon comportament en camps de futbol, pavellons i piscines - (foto 1)

  La regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Castelló continua amb la seua aposta per promocionar un esport lliure de violència i que siga educatiu, i en les darreres setmanes ha col·locat un total de 18 panells informatius a les instal·lacions esportives de la ciutat amb l'objectiu de fomentar els valors educatius de l'esport i allunyar qualsevol tipus d'actitud violenta o inadequada dels camps esportius. Cada panell recull deu orientacions de comportament que parteixen dels valors de l'esport, tant per a jugadors com per a entrenadors, àrbitres i familiars.

  Els missatges han estat elaborats amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicòlegs del País Valencià. "Es tracta de frases curtes i directes, on no s'utilitza cap construcció negativa, formulades en un to molt positiu", explica el regidor d'Esports, Enric Porcar. Cadascun dels missatges parteixen d'un dels valors de l'esport que ja es van impulsar l'any 2015.

  La totalitat d'instal·lacions esportives de Castelló llueixen ja aquests cartells. El complex de la Ciutat Esportiva, el pavelló Ciutat de Castelló i el Parc Sindical tenen dos panells cada un, mentre que la resta han estat distribuïts en el Chencho, la piscina Olímpica de la Salera, Gaetà Huguet, pavelló i piscina de Castàlia, el pavelló Fernando Úbeda, i els camps de futbol de Perpetuo Socorro, Parc Mèrida, Rafalafena i Sant Agustí a Castelló, i al pavelló Pablo Herrera, el Javier Marquina i la piscina Emilio Fabregat en el Grau.

  El regidor d'Esports, Enric Porcar, senyala que "l'esport té un valor educatiu importantíssim. A més de competir, els xiquets i xiquetes han de fer-ho amb respecte i tolerància cap als demés". "A més, els familiars també han d'entendre que el seu comportament influeix directament en la manera d'actuar dels joves esportistes", afegeix. El regidor es mostra satisfet de "comptar amb el suport de tots els membres del Consell Rector del Patronat així com dels diversos grups polítics de l'Ajuntament, i sobretot amb el suport de tots els clubs esportius de Castelló, sense la complicitat dels quals aquesta campanya no tindria sentit".

  "Mostra honestedat. Juga net. Practica l'esportivitat", "Diverteix-te per a ser feliç" i "Sigues tolerant, guanyaràs amics i amigues a l'esport" són algunes de les recomanacions que es poden llegir en els panells, elaborats en forma de pictogrames i en colors vius. "Volíem que foren molt visuals perquè la gent que els veja capte el missatge només llegir-los", diu Porcar, qui destaca que els panells estan ubicats en diversos suports en funció de les ubicacions triades" i on destaca el del Chencho, que és de majors dimensions i cobreix horitzontalment un dels murs de la instal·lació. El missatge "Tant si eres esportista, entrenador/a, mare, pare o familiar, pensa que eres un model i un exemple, per tant respecta als companys, àrbitres, entrenadors..." tanca la sèrie de consells amb què la regidoria d'Esports pretén fomentar la pràctica de l'esport, sempre potenciant una visió educativa.

  Pujar