elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Espaitec clausura la segona edició d’Innovatossals amb la participació de Microsoft, Telefónica, Iberdrola i PlayStation

Espaitec clausura la segona edició d’Innovatossals amb la participació de Microsoft, Telefónica, Iberdrola i PlayStation
    MÉS FOTOS
    Espaitec clausura la segona edició d’Innovatossals amb la participació de Microsoft, Telefónica, Iberdrola i PlayStation - (foto 2)

    Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, ha celebrat aquest dimarts la segona sessió d’Innovatossals 2021 (Innovant amb Tombatossals), unes jornades que s'emmarquen dins del programa d'activitats de Castellón Global Program, el programa de creixement i acceleració per excel·lència de la província de Castelló, i que compten amb el cofinançament de la Diputació de Castelló i amb À Punt com a mitjà oficial.

    Aquest esdeveniment és un lloc de trobada entre persones expertes en innovació on comparteixen la seua experiència en diversos sectors. En aquest sentit, l'objectiu és que executius i executives de Castelló coneguen quines estratègies d'innovació duen a terme diferents empreses de rellevància que desenvolupen la seua activitat tant a nivell nacional com internacional.

    En primer lloc, l'encarregada de moderar la segona jornada d’Innovatossals 2021 ha sigut Tica Cuesta, periodista d'À Punt, mitjà oficial de l'esdeveniment, qui a l'inici de la sessió ha donat pas a la taula inaugural formada pel conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; el president de la Diputació de Castelló, Josep Martí, i el vicerector d'Investigació i Transferència de la Universitat Jaume I, Jesús Lancis.

    En aquest sentit, Climent ha reafirmat «el compromís incondicional amb la innovació com a eina transformadora de l'economia valenciana». D'altra banda, Martí ha agraït a Espaitec la seua labor per promoure activitats formatives i divulgatives que posen en valor la innovació a la província de Castelló a través del programa Castellón Global Program. Finalment, Lancis ha defensat la innovació com una part fonamental de l'activitat de la Universitat Jaume I, i ha destacat les accions que s'estan duent a terme en aqueix sentit a través de projectes com a UJI.>LAB IMPULS on s'impulsa el valor afegit de les proves de concepte dels resultats d'investigació, UJI.>LAB INNOVA que promou entorns co-creatius universitaris per a desenvolupar innovació enfront de reptes de la societat, o el programa d'emprenedoria universitària UJIEMPRÈN OnSocial a través del qual s'han creat sis startups universitàries, i dues en progrés al llarg de les seues quatre edicions.

    A continuació, Alberto Pinedo, national technology officer en Microsoft ha sigut l'encarregat d'obrir l'espai de ponències. Durant la seua intervenció, Pinedo ha destacat que «la naturalesa de la innovació és la creativitat, ja que innovar depén en gran mesura de la capacitat de veure el món de manera diferent». A més, el representant de Microsoft ha recalcat que en la seua companyia la innovació s'impulsa a través de l'impacte que genera en els seus clients, del seu grau d'aplicabilitat i de promoure un desenvolupament responsable d'aquesta.

    En segon lloc, Irene Gómez, open innovation director de Telefónica ha definit el seu departament com un ecosistema d'innovació oberta on es busca el desenvolupament de negoci connectant startups amb Telefónica. A més, la responsable d'Innovació Oberta de la companyia ha presentat la iniciativa Open Future, una xarxa d'acceleradores que busca descentralitzar l'emprenedoria i ajudar a trobar idees innovadores en estats inicials.

    La jornada ha continuat amb la intervenció d'Eduardo Jiménez, responsable de promoció de projectes d'innovació en Iberdrola, qui ha destacat que l'objectiu de la seua companyia en matèria d'innovació és generar eines per als negocis que donen resposta a les seues necessitats. A més, ha defensat que les claus per a implantar una cultura innovadora en les empreses són tindre una actitud proactiva, dedicar recursos exclusius i crear un ecosistema d'innovació amb entitats externes.

    Per a finalitzar, Daniel Sánchez, cap de producció i innovació en PlayStation Talents, marca global de PlayStation, ha sigut l'encarregat de tancar l'espai de ponències i ha definit la innovació i el talent com imatge de marca de la firma. Així doncs, Sánchez ha assenyalat que des de PlayStation Talents promouen cinc tipus d'innovació: creativa, educativa, tecnològica, narrativa i de talent.

    En paraules de Juan A. Bertolin, gerent de la Fundació General i director d’Espaitec, Innovatossals és «una oportunitat sense precedents a la província de Castelló per a aprendre, compartir i reflexionar sobre com la innovació pot impulsar nous models de negoci, millorar els existents i dissenyar noves estratègies que proporcionen valor afegit als productes i serveis del nostre teixit empresarial. Agraïsc des d'ací l'esforç i contribució que han aportat cadascun dels experts que han participat en les dues edicions».

    Primera jornada

    La primera sessió d’Innovatossals 2021, que va tindre lloc dimarts passat, 19 d'octubre, va reunir persones expertes en innovació com Isaac Hernández, country manager de Google Cloud Espanya i Portugal; Alberto del Sol, director de Màrqueting i Innovació de Vodafone Business; Pedro Marín, responsable Unitat de Realitat Estesa d’Accenture Interactive Iberia, i Javier Calpe, design center manager d’Analog Devices.

    A més, en l'edició anterior van participar altres firmes com Airbus, Talgo, IBM, Asti, Innoget, BSH España, Grupo Premo, Correus, Grupo Gimeno i Nesplora.

    Pujar