20 de gener de 2021 20/1/21

Educació va destinar el curs passat més de 400.000 euros a treballs de manteniment d’escoles

Educació va destinar el curs passat més de 400.000 euros a treballs de manteniment d’escoles - (foto 1)

  La regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Castelló, dirigida per Enric Porcar, ha invertit més de 400.000 euros en la resolució de quasi 1.000 incidències en els 40 centres educatius de titularitat municipal amb que compta la ciutat, entre els quals estan les 36 escoles públiques, el centre d'educació especial Castell Vell, l'escoleta 'Un Mar de Somnis', i les dos escoles d'adults. El cost exacte de les reparacions, totes elles provocades per l'antiguitat de les instal·lacions i les avaries i desperfectes a conseqüència del seu ús habitual, ha estat de 424.449 euros per a 932 actuacions.

  Des de juny de 2016 fins al maig del 2017, la regidoria d'Educació, mitjançant el Pla Integral de Reformes, ha treballat a les escoles del municipi perquè els i les alumnes puguen rebre classe i gaudir en les millors condicions dels serveis que ofereixen les escoles. Enric Porcar ha afirmat que una de les prioritats del seu departament és "dignificar els col·legis públics", com demostra l'esforç econòmic que s'està duent a terme. La regidoria d'Educació ha fet un gran esforç posant en marxa aquest pla de reformes perquè "els alumnes de primària de Castelló puguen tindre les instal·lacions de les seues escoles en les millors condicions possibles", ha apuntat el regidor.

  Moltes de les 40 escoles públiques de Castelló "són edificis antics que presentaven una preocupant manca de manteniment, amb grans deficiències i una deixadesa evident", ha dit Porcar, qui ha recordat que quan l'actual equip de govern va arribar a l'Ajuntament, al juny de 2015, des del consistori es va posar en marxa el Pla Integral de Reformes.

  Les actuacions més habituals que s'han realitzat han consistit en el pintat de façanes i parets, remodelació de banys i reparacions d'aixetes i lampisteria, reparacions de finestres, persianes i portes, així com l'adequació de les instal·lacions elèctriques i d'obra d'acord amb la normativa vigent.

  El centre al qual més diners s'han destinat és el Lluís Revest, on s'han invertit exactament 61.569 euros en 41 incidències, seguit del Antonio Armelles (27.846 euros) i el Carles Selma (19.564 euros). Per la seua banda, el Bisbe Climent, amb 47, i Censal i Antonio Armelles, amb 44, són els centres que més reparacions han necessitat.

  Pujar