30 de novembre de 2020 30/11/20

La Diputació de Castelló promou la inserció laboral de quatre alumnes del Centre d’Educació Especial de Penyeta Roja

La Diputació de Castelló promou la inserció laboral de quatre alumnes del Centre d’Educació Especial de Penyeta Roja - (foto 1)
  • El complex socioeducatiu ha posat en marxa un servei d'orientació professional per a ajudar a trobar treball a l’alumnat que conclou la seua formació acadèmica

La Diputació de Castelló i Asindown han apostat aquest 2020 per la formació i la qualificació professional de quatre alumnes amb diversitat funcional provinents del Centre d’Educació Especial de Penyeta Roja perquè puguen incorporar-se al mercat laboral. Ha estat possible gràcies a un curs d’especialització en dues àrees amb gran projecció de futur, com la cuina o els serveis de cambrer -tant de d’hotel com de sala-, segons han indicat des de la direcció.

El mètode seleccionat ha estat la dualitat entre classes, impartides en el Centre de Turisme de Castelló, i pràctiques professionals en empreses del sector hostaler. Precisament, aquest mes han acabat el primer dels dos períodes de treball que realitzaran abans d’acabar el curs. En aquest cas, l’alumnat ha demostrat la seua vàlua en quatre establiments culinaris de la província. Abans d’acabar novembre començaran la segona tongada de pràctiques com a cambrers.

La vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, ha dit estar “encantada” amb el desenvolupament del projecte “que ha despertat en els i les joves la il·lusió de saber que poden amb tot i que formen part del mercat laboral”.

En aquest sentit, Puerta ha afirmat que “des de la Diputació de Castelló som conscients de la importància d’aconseguir la integració total de les persones en discapacitat, per això aquest mes de setembre hem posat en marxa a Penyeta Roja un nou departament d’inserció laboral per a donar-los tots els recursos perquè troben treball quan acaben la seua formació acadèmica”. Ara per ara, aquest nou servei està en contacte directe amb empreses perquè puguen col·laborar com a entitats receptores d’alumnes i perquè aposten per la contractació indefinida de personal amb discapacitat.

Aquesta primera promoció es graduarà el pròxim mes de desembre, quan donaran pas a cinc nous alumnes del CEE de Penyeta Roja. La vicepresident ha confiat en aconseguir en un futur nous plans formatius per a diversificar l’oferta del centre.

Pujar