4 de juny de 2020 4/6/20

Detectades restes d'ARN de coronavirus en les aigües residuals de Castelló

Detectades restes d'ARN de coronavirus en les aigües residuals de Castelló - (foto 1)
  • La identificació de restes de coronavirus en l'aigua permetrà detectar si aqueixa presència està relacionada amb un hipotètic augment dels casos

Dimecres passat l'Ajuntament de Castelló anunciava que s'anaven a realitzar proves en les aigües residuals a la recerca de restes de COVID-19 i per a comprovar el comportament del virus en aquesta superfície.

Les analítiques s'estan realitzant en l'entrada i l'eixida de la depuradora des de finals del mes de març. Encara que, de moment, no existeixen uns resultats concloents, el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, afirma: “Els tècnics ens van dir que s'havia identificat presència de restes d'ARN del virus descompost en les aigües residuals”.

Aquesta detecció permetria, en cas d'augment dels casos, saber si aqueix increment tindria relació amb les restes de coronavirus detectats en l'aigua. “Una vegada tinguem la sèrie completa podrem veure si la presència d'ARN és semblant o paral·lela a l'evolució dels infectats”, assegura Fernando Navarro.

Sagunt detecta traces de coronavirus en les aigües pròximes a l'hospital

L'Ajuntament de Sagunt ha oferit les dades de l'anàlisi del clavegueram i el seu alcalde, Darío Moreno, assegura que pràcticament no hi ha traces de coronavirus a la ciutat, exceptuant aigües pròximes a l'hospital de la localitat.

A Sagunt ja s'havien realitzat anàlisi prèviament, la qual cosa ha ajudat a comprovar com anteriorment “sí que hi havia nivells superiors que, a poc a poc, s'han anat reduint”, segons confirma l'alcalde socialista.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar