elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Desplacen el vaixell enfonsat al port de Castelló i reprenen la recerca del mariner desaparegut

Desplacen el vaixell enfonsat al port de Castelló i reprenen la recerca del mariner desaparegut
  • Es tracta d'un operatiu complex ja que s'ha de retirar la mercaderia que ha quedat en el fons marí després de la bolcada

MÉS FOTOS
Desplacen el vaixell enfonsat al port de Castelló i reprenen la recerca del mariner desaparegut - (foto 2)

Es reprèn la recerca del mariner que va desaparèixer després de bolcar un vaixell al port de Castelló. Les empreses encarregades de el Pla de Remoció del Nazmiye Ana i la seua càrrega s'han desplaçat aquest matí lateralment al moll del Centenari el vaixell Nasmiye Anna.

Aquesta operació s'ha dut a terme després dels treballs previs realitzats durant la setmana passada per alliberar el vaixell dels llasts que impedien el seu moviment, com les frontisses de les escotilles i les antenes. Els bussos han precisat de llances tèrmiques per al tall d'aquests obstacles i s'han necessitat quatre dies fins desvincular aquests objectes del vaixell en un operatiu complex atès que es realitzava sota el vaixell.

Per a això, es va disposar a més d'un sensor d'acceleració per monitoritzar en tot moment el moviment del vaixell i garantir la seguretat dels equips subaquàtics. Aquest matí també s'ha ampliat la zona de protecció amb barreres anticontaminació.

Un cop desplaçat el vaixell 150 metres, el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil ha començat ja els treballs d'inspecció de la zona amb l'únic objectiu de localitzar el cos de David, l'estibador desaparegut.

Es tracta d'un operatiu complex que s'ha de fer minuciosament, atès que també comporta la retirada de la mercaderia que ha quedat en el fons marí després de la bolcada de l'Nazmiye Anna. Uns treballs que han de ser supervisats en tot moment per la policia judicial.

Simultàniament a l'operatiu de recerca de David i la retirada de la càrrega, es treballa ja en la remoció de l'vaixell. El Pla de Remoció preveu hissar-lo fins al moll, on serà desballestat. Per a aquest operatiu, s'han preparat i als repartidors de càrrega al moll per distribuir la càrrega generada pel pes del vaixell.

També s'han preparat els punts d'hissat en base a uns requeriments estructurals molt específics. Es necessitaran de dues grues de gelosia de 600 tones cadascuna d'elles i una grua telescòpica de 500 tones. Aquest mateix matí han arribat al moll del Centenari part d'aquestes grues per iniciar el seu muntatge.

Pujar