24 de novembre de 2020 24/11/20

C's demana al bipartit que treballe per aconseguir el Sacrifici zero d'animals en el municipi

C's demana al bipartit que treballe per aconseguir el Sacrifici zero d'animals en el municipi - (foto 1)
  • El portaveu adjunt, Manuel Paduraru, reclama “informació del nombre d'animals arreplegats i sacrificats en el servei municipal”

El portaveu adjunt de Ciutadans (C’s) en l'Ajuntament de Castelló, Manuel Paduraru, ha demanat al bipartit “treballar per aconseguir el Sacrifici zero en el municipi”. Sobre aquest tema, Paduraru, en la Comissió de Drets i Serveis, ha reclamat “informació relativa al nombre de gossos i gats arreplegats pel servei municipal en l'últim any i d'aquests quants han sigut adoptats i quants sacrificats”.

“Comunitats com Madrid van aprovar el passat mes de juliol la Llei de Protecció d'Animals de companyia, que defensa el Sacrifici zero, i també València era fins ara ciutat Sacrifici zero”, ha recordat l'edil, qui ha apostat perquè “Castelló se sumeix a aquesta tendència, que és també una reclamació de molts ciutadans”.

“Queda molt per fer en aquesta matèria”, ha assegurat Paduraru i ha demanat “no solament més esforç a conscienciar a la gent contra l'abandonament d'animals sinó també, des de l'Administració". En aquesta línia, el portaveu adjunt ha advocat per "cercar solucions perquè els que han sigut abandonats i recollits pel servei municipal, tinguen una segona oportunitat i no es vegen abocats al sacrifici amb tanta pressa”.

Així mateix, el regidor ha sol·licitat "conèixer el nombre de denúncies per abandonament i maltractament, que oscil·len entre 6.000 i 18.000 euros". "En ple segle XXI hem de cercar solucions factibles que no passen únicament per matar als animals pel fet d'estar en un centre d'acolliment”, ha postil·lat Paduraru. Finalment, el portaveu adjunt ha assegurat que “és un tema de sensibilitat i una assignatura pendent en la ciutat de Castelló”.

Pujar