elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més del 60% dels registres d’entrada a l’Ajuntament de Castelló ja es fan per Seu Electrònica

Més del 60% dels registres d’entrada a l’Ajuntament de Castelló ja es fan per Seu Electrònica
  • El regidor Garcia destaca que la cita prèvia ha permés la reducció de l’espera per a l’atenció ciutadana

Des que s’implantà l’administració electrònica a l’Ajuntament de Castelló, a l’any 2015, els registres i tràmits per Seu Electrònica ja són, a hores d’ara, el 62.11% del total. De fet, el regidor d’Atenció Ciutadana, Ignasi Garcia, ha assenyalat que “la posada en marxa de la Seu Electrònica ha suposat un pas més en la modernització del consistori que demostra que la ciutadania també vol relacionar-se amb el consistori de forma electrònica i còmoda”.

Entre d’altres, l’administració electrònica permet que des de casa i en qualsevol moment la ciutadania puga fer procediments administratius. “Això suposa evitar cues, estalviar temps i desplaçaments, i accedir a la informació que es necessite quan es vulga, més ràpid i més senzill”, ha argumentat Garcia.

L’edil Garcia també ha ressenyat el gran treball del personal de l’Ajuntament per adaptar-se a les noves necessitats de la ciutadania, al que el dia a dia de la pandèmia ha marcat i a la cita prèvia. “Des que traslladarem l’atenció ciutadana al Palau de la Festa, entorn als 250 dies, s’han demanat més de 47.000 cites prèvies de les quals el 96 % dels sol·licitants s’han presentat i han fet més de 60.000 registres”, ha explicat Garcia.

Actualment, el temps mitjà d’atenció és de 7 minuts i 34 segons, “una reducció considerable que sense la cita prèvia no haguera estat possible, ja que sense aquesta sistema més de la meitat d’usuaris esperaven més de 15 minuts”, segons ha informat el regidor responsable de la política d’atenció ciutadana a la ciutat.

Entre moltes més, la ciutadania pot fer tràmits mitjançant la Seu Electrònica en temes com demanar un certificat d’empadronament; aportar documentacions, al·legacions o suggeriments; sol·licituds per a celebrar matrimonis civils, utilitzar instal·lacions municipals, ocupacions de via pública, llicències de gual o llicències d’obres; presentar-se a subvencions i ajudes; avisos per temes de salut pública, etc.

Pujar