23 de setembre de 2020 23/9/20

Cultura inaugura l’exposició ‘Deesses interiors’ al Mercat Central

Cultura inaugura l’exposició ‘Deesses interiors’ al Mercat Central - (foto 1)
  • La mostra de l’artista Sara Bellés es podrà visitar des de l’11 de juliol fins al 7 d’octubre

MÉS FOTOS
Cultura inaugura l’exposició ‘Deesses interiors’ al Mercat Central - (foto 2)
Cultura inaugura l’exposició ‘Deesses interiors’ al Mercat Central - (foto 3)

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, ha inaugurat la nova exposició de l’artista visual Sara Bellés, ubicada a la façana del Mercat Central en la plaça Santa Clara. La mostra d’esbossos, apunts i dibuixos conforma l’exposició fotogràfica anomenada ‘Deesses interiors’, la qual es podrà visitar des de l’11 de juliol fins al 7 d’octubre.

“Un cop més la façana del Mercat Central es converteix en un llenç on diferents artistes amb un vincle amb el nostre poble han plasmat el seu talent en la façana de l’edifici emblemàtic de Castelló. Ara és el torn de Sara Bellés i la seua mirada des d’un punt feminista, social i polític”, defensa Ruiz.

La mostra retrata deesses i figures mitològiques representades per dones reals i empoderades. L’artista ha buscat en aquestes deesses un patró per a sentir-se identificada i reflexiona sobre els mites de les mateixes i com ha influït en ells la societat patriarcal.

En definitiva, es tracta d’una obra amb un fort component de reflexió social i política, que continua amb l’estil de Bellés, la qual treballa constantment el tema d'identitat personal, la seva cerca i construcció sempre a través del feminisme com a base. L’artista creu en l’art com una eina d’acció i així ho demostra a través dels temes socials i compromesos sobre els quals versa la seua obra. El retrat és una de les peces més característiques encara que també s’hi poden trobar algunes referències metafòriques a plantes o animals.

Pujar