elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

CSIF denuncia que s'estan cancel·lant vacunacions als majors de 80 anys per falta de dosi a Castelló

CSIF denuncia que s'estan cancel·lant vacunacions als majors de 80 anys per falta de dosi a Castelló
  • El sindicat alerta que “si continuem rebent menys dosi de les necessàries, tardarem més de 6 mesos a vacunar a aquesta població”

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat que la falta de vacunes contra el coronavirus està obligant als centres de salut de Castelló a descitar a pacients majors de 80 anys que havien d'haver rebut la seua dosi aquesta setmana i que, a causa de la falta de subministrament suficient, ara hauran d'esperar a ser novament citats.

Des de CSIF han explicat que “aquesta setmana en els deu centres de salut de la capital de la Plana s'ha vacunat a una mitjana de 700 persones majors de 80 anys”. “Si tenim en compte que, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) en la capital de la Plana hi ha més de 9.200 majors de 80 anys que necessitarien dues dosis per a completar el programa, la qual cosa suposa unes 18.400 dosis, a aquest ritme serien necessàries més de 26 setmanes per a completar la vacunació d'aquest col·lectiu, això és, més de sis mesos”, han alertat.

En aqueix sentit, han apuntat que “a més dels perjudicis que aquesta situació ocasiona als pacients, aquesta improvisació trastoca totalment la programació d'uns centres de salut que ja es troben de per si mateix saturats, impedeix als professionals sanitaris desenvolupar de manera adequada les seues tasques i dificulta qualsevol tipus de planificació per al personal”.

Des del sindicat han recordat que “el principal problema és que les dosis necessàries segueixen sense arribar a la Comunitat Valenciana, que ha rebut prop de 100.000 vacunes menys de les que li correspondrien en funció de la seua taxa de població. Una situació de discriminació que està originant aquest desori i la improvisació de tenir que descitar a pacients perquè, a l'hora de la veritat, no hi ha vacunes suficients per a ells”.

Per això, des de CSIF han reclamat de nou a la Generalitat Valenciana que “prenga cartes en l'assumpte i reivindique les dosis que corresponen a la Comunitat en funció de la seua població per a garantir que s'immunitza de manera adequada a tota la ciutadania i, especialment, als col·lectius que presenten un major risc, com és el cas de la població de major edat”.

Pujar