elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Creences VS Realitat: així és el fullet de Castelló per a animar a la vacunació

Fullet en àrab per a animar a la vacunació
Fullet en àrab per a animar a la vacunació
  • El departament sanitari va alertar un increment considerable de contagis entre la població no vacunada, sobretot en la capital de la província

L'àrea de Salut Pública de Castelló es llança a la caça dels ressagats i edita fullets en diversos idiomes per a animar a la gent a la vacunació. En valencià i castellà, però també en romanés i àrab, el departament de l'hospital General de Castelló vol cridar l'atenció perquè les persones que encara no s'han vacunat acudisquen.

I és que Salut Pública ha alertat de l'increment de contagis entre la població no vacunada, sobretot en la capital de la província.

Els fullets contrasten les creences i la realitat.

Així, entre les creences destaquen la idea que una persona jove i sana no té perill de contagi i en cas d'infectar-se, serà de poca importància. No obstant això, la realitat segons Salut Pública és que existeix risc d'ingrés hospitalari entre les persones més vulnerables de l'entorn.

Una altra de les creences són els possibles efectes secundaris de la vacuna i des de Sanitat assenyalen que aquests són a curt termini i lleus, enfront dels beneficis que “són grans i a llarg termini”.

Una altra de les creences generalitzada entre la població és la desconfiança en la vacuna per haver-se fabricat en poc temps. No obstant això, des del departament sanitari castellonenc assenyalen que “són segurs” i “han rebut molta inversió per a aconseguir una ràpida fabricació”.

En el mateix fullet s'anima a la gent a vacunar-se per a “tornar a la normalitat” i posa a disposició dos telèfons i dos correus electrònics per a resoldre els dubtes que puguen sorgir.

Pujar