elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís destaca el valor estratègic del port de Castelló

Compromís destaca el valor estratègic del port de Castelló
  • Garcia: «El port és un dels principals motors econòmics de la ciutat i un generador d’oportunitats de futur»

Els regidors de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, Verònica Ruiz i Francesc Mezquita, han visitat les instal·lacions de Port Castelló, una visita en què s’han reunit amb el president de l’Autoritat Portuària, Rafa Simó i en què han esta acompanyats per la Diputada de les Corts Belén Bachero.  Els edils han posat en valor el port com a motor econòmic de Castelló i del Grau.

El portaveu municipal, Ignasi Garcia, ha destacat també que el port és “generador d’oportunitats de futur i d’ocupació i, per tant, un element fonamental per a planificar el nostre creixement i fer-ho d’una manera sostenible”. És per això que l’edil ha reivindicat el valor del port  “per a mantenir l’equilibri territorial al País Valencià i amb altres ciutats amb port de l’Estat”.

Durant la visita, Garcia, Ruiz i Mezquita han vindicat Port Castelló com a epicentre logístic de la nostra indústria. “El port és punt de referència per al comerç internacional i una infraestructura fonamental per a mantenir la competitivitat de les empreses de Castelló”, ha assegurat el portaveu del grup municipal. Garcia també ha destacat Port Castelló és “essencial per al desenvolupament econòmic de la ciutat de Castelló i de les comarques del nord”.

El grup municipal també ha apuntat a la necessitat de planificar una oferta educativa vinculada al port, per tal que “la joventut de Castelló i les comarques del nord puga ser eixe personal qualificat i especialitzat que necessita el port  per a funcionar i que els i les nostres joves tinguen accés a una oferta laboral estable i de qualitat”. 

Compromís per Castelló ha insistit en la necessitat de fer inversions en el port per crear accessos des del sud, així com la creació d’una plataforma intermodal, actuacions ja contemplades al Pla General d’Ordenació Urbana. Aquestes inversions, segons Compromís “ajudaran a millorar el posicionament del nostre port i a alimentar la indústria de la província”, en paraules de Garcia.

El grup municipal de Compromís per Castelló ha impulsat recentment una declaració institucional per a aturar l’ampliació del Port de València i “protegir els interessos del Port de Castelló”.  L’oposició del grup socialista i de la resta de grups de la dreta ha frenat la iniciativa que hauria d’haver estat aprovada ahir al ple. El text denunciava la competència “deslleial” del Port de València en cas de dur endavant la seua ampliació així com el que consideren un “atac mediambiental”. Així mateix, el document signat per Ignasi Garcia, portaveu de Compromís, i Fernando Navarro, portaveu de Podem-Esquerra Unida, proposava la creació d’una estratègia portuària valenciana conjunta per als ports d’arreu del territori valencià.

Pujar