25 de novembre de 2020 25/11/20

Compromís denúncia que el PP 'no ha pagat les costes a les quals va ser condemnat en el juí contra Nomdedéu'

Compromís denúncia que el PP 'no ha pagat les costes a les quals va ser condemnat en el juí contra Nomdedéu' - (foto 1)
  • El secretari autonòmic i el portaveu local han anunciat avui que el jutge ha ordenat buscar els comptes corrents dels populars per a realitzar l'embargament de les mateixes

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, i el portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, han denunciat avui que "el PP de Castelló encara no ha pagat les costes a les quals va ser condemnat el passat mes de maig a través de la sentència que va dictar el jutge en el procediment iniciat pels populars contra la meua persona", ha apuntat Nomdedéu.

Cal recordar que aquest judici té el seu origen en una demanda civil interposada pels populars per les declaracions que, el que fóra vicealcalde de Castelló, va realitzar en un acte públic en el Casino Antic de Castelló a l'octubre de 2015 en acusar al PP d'extorsionar empreses. Nomdedéu ha volgut postil·lar que "és curiós que aquesta demanda la feren just després que jo fóra nomenat secretari autonòmic, al setembre de 2016, quasi un any després que es produïren les declaracions. Ho van fer només per a fer mal".

El jutge va dictar sentència absolutòria per a Nomdedéu i va condemnar al Partit Popular de Castelló a pagar les costes judicials del procediment. En la mateixa, el magistrat al·ludia a dos extrems: "els demandants no tenien capacitat legal per a obrar i a més prevalia el meu dret com a càrrec públic a la llibertat d'expressió", ha manifestat Nomdedéu.

Passats sis mesos des de la sentència, "el PP encara no ha pagat les costes, pensarien que el meu advocat és Fira València i que podien fer un 'sinpa', però no, i per açò el meu advocat les ha hagut de reclamar judicialment". Així, el jutge ha dictat un auto mitjançant el qual "ha donat ordre d'embargament dels comptes del Partit Popular", ha anunciat Nomdedéu.

Per al portaveu local de l'agrupació, Ignasi Garcia, "tot açò forma part d'una estratègia que l'única cosa que pretén és coartar la llibertat d'expressió d'aquells que estem explicant els canvis que estem fent i com era la seua mala gestió dins de la seua tàctica d'amnèsia col·lectiva".

De fet, aquesta estratègia "no solament la van usar contra Enric Nomdedéu, ja que Begoña Carrasco em va amenaçar de querellar-se contra mi per dir que el tercer fil del Corredor Mediterrani era una estafa i Pérez Macián també ens va amenaçar amb una possible querella contra tots els grups municipals que votàrem a favor del dictamen de la comissió d'investigació de festes".

Garcia ha conclòs dient que "no solament ens amenacen i censuren sinó que, a més, quan els jutges no els donen la raó i han de pagar, no ho fan". L'import reclamat al Partit Popular és de 2.246,24 euros en concepte de principal, més altres 673,87 euros que es fixen provisionalment en concepte d'interessos.

Pujar