elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Castelló recull les peticions de les directives dels conservatoris entorn a la denominació del terreny

Compromís per Castelló recull les peticions de les directives dels conservatoris entorn a la denominació del terreny
  • Els regidors s’han reunit amb les representants dels equips docents de dansa, música i art i disseny per a conèixer el contingut de les al·legacions que presentaran al Pla General

Els regidors de Compromís per Castelló han mantingut una trobada telemàtica amb els equips directius dels conservatoris de música i dansa i l’escola d’art i disseny. La reunió ha girat entorn de les al·legacions que els tres ens presentaran després de conèixer que al Pla General de Castelló  ja no consta la denominació del solar on s’haurà d’ubicar el futur conservatori, projectat davant al terreny municipal del carrer Blasco Ibáñez (davant de la Ciutat de la Justícia de la capital).

“Entenem perfectament el posicionament de les directives dels centres, ja que actualment pateixen la manca d’espai i d’instal·lacions adequades per a l’ensenyament que les disciplines artístiques i creatives requereixen”, ha assegurat el regidor de Compromís per Castelló, Francesc Mezquita. L’edil també ha assegurat que “Compromís comparteix i defensa aquesta necessitat i farem tot el que estiga en la nostra mà per a trobar una solució per l’alumnat matriculat en aquests centres”.

Així les coses, aquest espai incloïa fins fa unes setmanes la  qualificació de dotacional educatiu i estava reservat per a la construcció del conservatori. La nova versió que apareix en exposició pública ha canviat la qualificació a dotacional múltiple i ha eliminat la referència al conservatori, una situació que Compromís per Castelló va fer pública durant la sessió plenària de  desembre.

Cal recordar que el portaveu del grup municipal Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, ja va plantejar aquesta situació en la Comissió de Seguiment de l’Acord de Fadrell, celebrada ahir també de manera telemàtica. Garcia també va recordar el compromís adquirit pel ple municipal amb una declaració institucional que demanava la creació d’un centre per al conservatori de dansa, aprovada l’any 2017.

Cal assenyalar que les reivindicacions per a la creació d’un nou conservatori a Castelló s’allarga durant vora 20 anys ja. Actualment, l’alumnat del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí i del Conservatori Professional de Dansa comparteixen instal·lacions amb l’Escola d’Art i Disseny de Castelló i en aquest context pateixen mancances d’espai, com han explicat els representants de les directives al regidor de Compromís. El creixement de la demanda, va obligar  a traslladar el Conservatori Professional de Dansa a l’IES La Plana, on actualment s’imparteix la formació d’aquestes disciplines a Castelló.

Pujar