1 de desembre de 2020 1/12/20

Compromís activa les sectorials de Medi Ambient, Feminisme i LGTBI per encarar els reptes de legislatura

Compromís activa les sectorials de Medi Ambient, Feminisme i LGTBI per encarar els reptes de legislatura - (foto 1)
  • La coalició valencianista suma noves meses d’experts que donaran suport a la gestió que exerceixen Ignasi Garcia i Verònica Ruiz

Compromís per Castelló ha aprovat la creació de tres noves sectorials de treball amb l'objectiu de «cooperar amb les polítiques progressistes que s'estan duent a terme des de l'ajuntament a través de les àrees que lideren els nostres regidors», com ha destacat el portaveu del partit, Miguel Ginés. «Aquests seran espais de debat i consulta fonamentals per a garantir que en Castelló es desenvolupen plenament les polítiques feministes i ecologistes per les quals aposta Compromís i que faran de la nostra ciutat un lloc de drets i respecte, a les persones i a l’entorn», ha assegurat.

Així, la sectorial de Medi Ambient coordinarà l'acció política en la lluita contra el canvi climàtic i per la sostenibilitat i per la vertebració del territori, en consonància amb l'àrea de Gestió de Residus i Reciclatge que dirigeix el portaveu, Ignasi Garcia. Així mateix, dues noves sectorials, Feminisme -Dones amb Compromís- i LGTBI -Compromís per la Diversitat-, lideraran el treball pels drets socials i per la igualtat, matèries que en la institució encapçala la regidora Verònica Ruiz. A aquestes, cal sumar la mesa de treball de Sanitat, un àmbit en què Compromís per Castelló considera bàsic incidir per tal de corregir les carències que presenta l’atenció primària a la ciutat, entre d’altres.

Amb aquestes noves àrees de treball, Compromís busca enfortir la seua estructura i l’organització en sintonia amb els moviments socials, per exercir de manera efectiva les polítiques de l'Acord de Fadrell. Les taules sectorials plantejaran mesures per avançar en el desenvolupament del pacte de govern i teixiran aliances amb col·lectius socials que lluiten per la sostenibilitat ambiental i per la igualtat de drets.

Les meses sectorials de Compromís estan formades per militants i simpatitzants de la coalició, i personalitats de la societat civil que volen contribuir com a experts en un tema o problemàtica concreta, com activistes o professionals. Amb la reorganització de grups de treball, la coalició valencianista suma noves taules sectorials a les quals ja treballaven fins ara: Socioeducativa, Economia i Ocupació, Cultura, Memòria Democràtica, Esports i Joventut.

Pujar