27 de setembre de 2020 27/9/20

Ciutadans proposa que els cotxes ecològics no paguin zona blava o verda

Ciutadans proposa que els cotxes ecològics no paguin zona blava o verda  - (foto 1)

  El grup municipal Ciutadans (C's) de Castelló ha proposat que els cotxes ecològics estiguin exempts del pagament de la zona blava o zona de residents de la qual disposi l'Ajuntament de Castelló. Per això, tal com ha explicat el portaveu de C's en el Consistori, Vicente Vidal, “C's ha registrat una moció perquè al moment en què la DGT repartisca els distintius als propietaris en funció del nivell de contaminació, aquells que tinguen el distintiu més alt de respecte al medi ambient no paguen per estacionar en aquestes zones”.

  “Els vehicles elèctrics podran aparcar lliurement pel centre de la ciutat ja que ni contaminen ni generen soroll acústic pràcticament i els possibles compradors veuran un avantatge més a l'hora de decidir-se, en lloc de per un vehicle convencional, per un respectuós amb el medi ambient”, ha declarat el regidor.

  Quant al funcionament de la mesura, el portaveu ha recordat que “la DGT va a procedir a classificar els vehicles en funció dels nivells de contaminació que emeten”. “C's demana beneficiar positivament als vehicles més respectuosos amb el medi ambient”, ha assegurat Vidal, qui ha afegit que “els adhesius de classificació que es distribuiran seran el distintiu i instrument per realitzar polítiques municipals en matèria de restricció o beneficis de trànsit de vehicles”.

  Finalment, l'edil ha explicat que “l'objectiu d'aquesta moció no és un altre que accelerar la tendència de canvi per part dels consumidors cap a vehicles que estiguen lliures d'emissions i garantisquen un futur sostenible amb el medi ambient”.

  Pujar