28 de setembre de 2020 28/9/20

Ciudadanos demana adaptar els parcs infantils a la normativa europea

Ciudadanos demana adaptar els parcs infantils a la normativa europea - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Ciudadanos demana adaptar els parcs infantils a la normativa europea - (foto 2)
  Ciudadanos demana adaptar els parcs infantils a la normativa europea - (foto 3)
  Ciudadanos demana adaptar els parcs infantils a la normativa europea - (foto 4)

  L'edil de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de Castelló Cristina Gabarda ha anunciat que "Ciutadans ha demanat mitjançant una moció adaptar els parcs infantils a la normativa europea de seguretat". "A més, Ciutadans ha demanat que es realitzen les inspeccions periòdiques aconsellades, incloure en els plecs de condicions de contractació d'adquisició o renovació d'equipament el compliment d'aquestes normes i el manteniment i modificar l'ordenança municipal d'Accessibilitat per a incloure en ella les zones de joc infantil", ha concretat Gabarda.

  La regidora ha explicat que "la normativa europea UNE-EN 1176 i 1177 estableix exigències en matèria de seguretat per a evitar accidents en els parcs de joc infantils com a distàncies i altures de seguretat, protecció contra caigudes, grossors de recobriment de les àrees de joc o manteniment". "Pot comprovar-se a simple vista que en molts dels nostres espais, les equipaciones i mobiliari dels jocs infantils es troben en condicions poc aptes per al seu ús", ha indicat l'edil, qui ha afegit que "moltes de les manques que presenten serien subsanables amb un pla d'adequació d'aqueixes instal·lacions".

  "És evident que no tots els parcs infantils de Castelló compleixen les mesures de seguretat, com ha denunciat Ciutadans en nombroses ocasions, perquè en molts d'ells falten, entre altres mesures, la superfície adequada o indicació de l'edat d'ús", ha lamentat Gabarda. Així, "des de Ciutadans exigim el compromís de l'Ajuntament per a complir la normativa europea que garantisca la seguretat dels nostres xiquets en els parcs infantils públics", ha conclòs la regidor.

  Pujar