elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El CIMAS destaca la importància de les arts com a motor de transformació social, qualitat de vida i compromís amb els ODS

El CIMAS destaca la importància de les arts com a motor de transformació social, qualitat de vida i compromís amb els ODS
    MÉS FOTOS
    El CIMAS destaca la importància de les arts com a motor de transformació social, qualitat de vida i compromís amb els ODS - (foto 2)
    El CIMAS destaca la importància de les arts com a motor de transformació social, qualitat de vida i compromís amb els ODS - (foto 3)
    El CIMAS destaca la importància de les arts com a motor de transformació social, qualitat de vida i compromís amb els ODS - (foto 4)

    La segona edició del Congrés Internacional de Música, Arts i Salut (CIMAS) organitzat per la Societat per a l'Educació Musical de l'Estat Espanyol (SEM-EE), en col·laboració amb la Càtedra L'Alcora d'Investigació Musical i Qualitat de Vida de la Universitat Jaume I de Castelló, ha destacat la importància de les arts com a motor de transformació social, qualitat de vida i compromís amb els 17 Objectius del Desenvolupament Sostenible, durant les tres jornades de treball al Museu de la Ceràmica de l'Alcora.

    Les diferents ponències i comunicacions, segons explica Ana M. Vernia, presidenta de la SEM-EE i directora de la Càtedra, «han constatat les evidències que demostren que la pràctica musical activa pot reduir el consum de fàrmacs en diferents patologies i augmentar la qualitat de vida». Aquest fet va ser observat en diferents franges d'edat i la investigació sobre el tema evidencia que «vint dies de pràctica musical activa té millors efectes que altres teràpies o fàrmacs», comenta Vernia.

    La inauguració del congrés ha comptat amb la participació de Samuel Falomir, alcalde de l'Alcora; Modesto Fabra, vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació de l'UJI; Edelmiro Sebastián, director territorial de Sanitat a Castelló, i Ana M. Vernia, presidenta de la SEM-EE. L'organització ha agraït especialment a l'Ajuntament de l'Alcora, la Universitat Jaume I i les empreses Emigres, Torrecid i Caixa Rural de l'Alcora el seu suport i col·laboració.

    La conferència inaugural ha sigut impartida per la professora Victoria Tischler de la Universitat d'Exeter (UK) i a més, s'ha comptat amb les ponències de Pablo Ripollés, de la Universitat de Nova York; Patxi del Campo, director de l'Institut d'Art i Procés del País Basc; Guillermo Dalia, expert psicòleg en l'àmbit de la música i la salut; Mikel Cañada, amb una llarga trajectòria en projectes educatius musicals i de transformació social i vicepresident de ROCE; Jorge Ferrada de la Universitat de Los Lagos (Xile), o Carla Navarro de la Universitat Pontifícia de Salamanca, entre altres.

    Durant el congrés també s'ha celebrat l'assemblea general de la Societat per a l'Educació Musical de l'Estat Espanyol que ha reelegit com a presidenta la professora Ana M. Vernia. La SEM-EE representa més de 8 milions d'alumnes de diferents nivells i contextos educatius i més de 45.000 professors i professores de música, així com altres especialistes, directors d'orquestres, intèrprets, bandes, etc. En l'última jornada, el projecte «Músiques per a la vida», del qual forma part de la càtedra, ha oferit un breu programa de cançons tradicionals i populars.

    Pujar